S.A
Sn. DMGS Siz daha önce bu nick ile başka sitelerdede plc yapımı veya pic plc ile ilgili yazılar yazmıştınız galiba dgmsarge diye birde site yapacaktınız değilmi yanılmıyorsam. Ladder pic programlayacağım diyorsanız LD-micro diye bir program var onunla yapabilirsiniz yada nette ücrteli olarak ladder programlar satıyorlar A dan Z ye pici kod yazılım gibi ladder ile programlıyorsunuz. Bunun yanında Atmel, 8051, vb işlemcilerde var ama modül olarak satıyorlar. Şimdi burada bir ürün tasarlanmış, kafa patlatılmış vs. vs. Bunlara değinmey gerek yok. Kullanılan malzeme pic olur, atmel, 8051, arm olur burada bence önemli olan yapılan ve olan iş. Ben plc öğrenmeye delta ile başladım neden delta siemens çok gıcık, firma olarakda ürün olarakta. Bir ürünün montaj bilgisini almak için siemensi aradım. Adamlar gayet soğuk bir şekilde siz mühendismisiniz yada elektronik teknikerimisiniz dedi. Hayır soğutma teknikeriyim dedim. biz bilgilerimizi bu seviyenin altındaki insanlarla paylaşmıyoruz deyi telefonu yüzüme kapattı. Birdaha aradım aynı. Adamlar bizi seviyesiz buldu
(ALman NAzi taktiği birtek kendileri büyük) Yetkilere ulaşmaya çalıştım cevap yok. Sonra şirket mailinden, mail attım. Telefon saatlerini saat ve dk olarak kayıt etmiştim maille bu saatleride bildirdim ama her taraflaırını taş ile sürttüm; daha öncede böyle olmuştu. Ürünlerinde açıklayıcı data olayı siemensin zayıf ve herşeyleri para para. Beni cepten aradılar adamları resmen ısırdım yerden yere soktum. Ben mercedes'im bmw'yim dersen seni sollarlar kardeşim ve öylede olmadımı . Defalarca davetiye yolladılar fuar, eğitim benim için siemens bitti. Uçsada havada saltoda atsada yok artık. Ben hiçbir cihazda siemensin bir çivisini dahi kullanmam arkadaşlarıma tavsiyede etmem. Dökümanı ve yardımı telefona çıkan adamı olan ürünü kullanırım. Plc de deltayı o yüzden kullanıyorum. Yazılım bedava, yardım bedava en azından insanlık bedava.
Bu olay Salih bey ve ürünlerinde de öyle ilgi ve alakası insalığı her yönüyle. Sizde bir ürün çıkartın yardım, alaka, bilgi sizede olsun sizlerinde ürünlerini kullanalım. Sizin yapıp çıkartacağınız bir ürünü Salih Beyin "aha rakip çıktı" diyerek karşılayacağını zannetmiyorum. Bilakis sevinir birbirimizle değil dışarı ile yarışalım.
Haa birde Bir ürün çıkartıp çok pahalıya kakalıyalım köşeyi dönelim taktiği yaparsanız da kolay gelsin derim o kadar. Çünkü Türkiyede böyle firmalar var Bilinmeyen bir ürünü pahalıya alıp şaç baş yolup kullanamamakta hoş olmaz galiba.
Bence ürünlerinizde kod olayıda olsun. Kod yazılım yapmakta benim için hoş bir şey. Yerine göre ladder den üstün. Kolay gelsin.