Lamba elektrik düğmesi toprağı

sgumussu

Üye
Merhabalar, amatör bir sorum olacaktı :)

Evimdeki eski ama çalışır haldeki lamba anahtarlarını değiştirmek için viko carmen serisi anahtarlardan aldım. Yalnız evdeki mevcut "bufer" marka eski anahtarlarda (en az 20 yıllık anahtarlar) toprak bağlantısı olduğunu düşündüğüm üçüncü bir bağlantı varken, vikodan aldığım bu anahtarlarda toprak bağlantısı yok (veya ben bulamıyorum, kablo takılabilecek iki giriş var sadece).

Artık yeni lamba anahtarlarında toprağa ihtiyaç duyulmuyor mu? Yoksa ben topraklı bir anahtar mı kullanmalıyım? Eğer toprağa ihtiyaç yok diyorsanız bu kablonun ucunu bantla izole edip sadece diğer iki kabloyu bağlasam yeterli olur mu?

Tesekkürler,

Yanıt için teşekkürler, gördüğüm kadarıyla değil, birazdan fotoğraf paylaşıcam.

IMG_20140618_174114.jpg

IMG_20140618_174218.jpg

IMG_20140618_174222.jpg

IMG_20140618_174222.jpg

anahtarlar bunlar hocam. yenisinde bir üstte bir altta giriş var sadece.

O gordugun topraklama kablosu degil. Yanlis is yapmayin. O anahtar on tarafini cekmemissiniz ama ya komutator yada vaviyen anahtar. Yeni aldiginiz anahtar ise adi anahtar.

Tamamdır hocam, şimdi anlaşıldı, balkon lambasıymış bu vavien, iki tane lamba var, gözümden kaçmış, çok teşekkürler.

Tamamdır hocam, şimdi anlaşıldı, balkon lambasıymış bu vavien, iki tane lamba var, gözümden kaçmış, çok teşekkürler.

merhabe 20 yillik prizlere topraklama koymuyorlarki ( sıfırlama yapıyorlar) aydınlatmaya koysunlar tabikide vaviyen

Geçmişe mazi derler :) ona bakarsak eskiden nötr iletkeni çıplak borular da sacdandı.

Sn Sgumussu Vaviyen anahtarı bağlarken uçlara dikkat edin.

Forum istatistikleri

Konular
130,297
Kullanıcılar
453,554
Son üye
Sorgu

Yeni konular

Geri