Arkadaşım telefonla aradığında Ramazan ayı ve iftara 1 saat gibi kalmıştı. "Çok acil yetiş, prizler havaya uçuyor!! " diye bağırınca arabaya atladığım gibi yarım saatlik yolu 10 dakikada aldığımı hatırlıyorum. Evlerine vardığımda Tedaş görevlileri de orada idi. Üç katlı bina, her kat ayrı faz ile besleniyor. Enerji dışarıdan havai hattan izoleli kablolar ile geliyor, bina girişinde ayrı bir direk eki ile içeri giriyor. Nötr hattı kopmuş. üç katın her birinde tüm çalışan veya stand-by da bekleyen tv ler, cep telefonu şarj aletleri, laptop şarj aletleri, bir çamaşır mak. kontrol kartı, bir buzdolabı, uydu alıcıları v.b. bir sürü cihaz yanmış. Bazıları cihaz şarj adaptörleri hakikaten gümlemiş, prizler kararmış tütüyor. Yani muazzam bir zarar var evde. Biriki yaşlı teyze baygınlık geçiriyor. Tedaş görevlileri hemen işlerini bitirip gittiler, arkadaşlarım olan üç dairenin halkına, sadece Nötr hattının kopması ile bu kadar zararın olmasını açıklamak da bana düştü.... bunu bir alıntı yaptım nötür hattının gevşemeside zarar verebilir,yani atlama yapabilir, bir de telefuzum için özür dilerim arkadaşlar yanlış anlasılmasın, sargılar bizim bilmediğimiz çok şey var arkadaşlar