Laminasyon makinesi

Newprint 4001 a4 boyunda
Normala a4 olmaz

General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Selam, demişsin ki "biraz param olsa cnc makine almayı düşünüyorum" tamam sorun değil. Para olması için bir şeyler üretip satmak lazım. Hazır almak yerine kendiniz yapıp daha ucuza mal edebilirsiniz. Herkes kendisi yapıyor artık Forumda böyle bir bölüm var. Çok iyi bir dayanışma da mevcut. Bir göz atarsanız kolay olduğunu göreceksiniz. Elinizde yatkınsa tadından yenmez.

Giyotin ile pcb keseceksin sanırım. Matkap tezgahına da mini matkap motoru bağlayıp plaketleri daha kolay deleceksiniz.
Giyotin kolaylık ama hiç kullandınız mı bilmiyorum. Bende var kağıt kesmek için almıştım. Kağıt sayısı fazla olunca bıçak kenara kaçıyor ve düzgün kesmiyor. Pcb yi dikkatli keserseniz kaçmaya bilir. Ancak bıçağı ne zaman körlenir bilinmez. Pcb ısıtılırsa normal makaslada kesilebiliyormuş. Maket bıçağıda kolaylıkla kesiyormuş ayrıca.

Matkap tutucu ise bence pahalı daha ucuzları var. Hatta basit çekilde yapmak da mümkün.
Haftada kaç pcb yapıyorsunuz ? İşleri ilerletmek zamandan kazanmak adına efektif aparatlar almak güzel fakat alınan her aparat vs kendi parasını hızlıca çıkartsın ki daha iyi yatırmlara kaynak yaratabilsin. Mesela cnc gibi.

Geçmişte Positiv20 ve serigraf yöntemleriyle uğraştım. Hayat mücadelesine dalınca hobimi kenara koymak zorunda kaldım. Ütü yöntemleri çıktı ) Şimdi herşey çok daha kolay. Hem bilgiye ulaşmak hemde ekipmana. Fikir alışverişinde bulunmak isterseniz, bildiklerimi memnuniyetle paylaşabilirim.
Saygılarımla
 
Etiket kağıdı

General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
cnc yi kendim yapmayaı da çok düşündüm ama hem maddi yönden hemde mekanik konusunda fazla bilgim yok malesef. forumda ilgili bölümü biliyorum zamanında çok takıldım oraya da ..
sanırım siz yanlış anldınız giyotin ile pcb kesecem demedim ben pcb kartları genelde demir testere ile keserim ben sadece laminasyon makinesinde pcb kart basmak istiyorum . bunun için makine arayışı içindeyim .
kendim uzun yıllar pcb kart basımı işi yapıyorum üniversitede okuyan öğencilerin proje ve bitirme ödevlerini yapıyorum . hatta zaman zaman kurumsal firmalar benden numune kart basmamaı bile ister bu konuda işi bir adım ileriye taşımak için laminasyaon makinesi almak sitiyorum ..
 
bu laminasyon makinelerinin kaç derece de çalıştığını nasıl öğrenebilirim ???
 
Isı ölçmek için digital termometre var mı elinde ? Kimlik kaplayan birinde bir şey kaplat, yada kaplatmadan ölç
 
baskı devre çıkarmak için kullanılan kağıdın orjinali PNP kağıt diye geçer. Lazer printer ile kullanılır. Bununla yaparsanız fire vermeden sonuç alırsınız. Kuşe kağıt yöntemi bu kağıttan esinlenerek bulundu. Ama PNP kağıt gibi pcb den kolay ayrılmıyor. PNP kağıt hemen sökülüyor ve lekesiz. ankarada infogate firmasında var
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…