Laptop anakartı için simülasyon programı arıyorum.

Selamlar, laptop anakartı tamiri konusunda kendimi geliştirme dönemindeyim. Bilgisayar üzerinden kendimi geliştirme amacıyla bir sanal simülasyon programı arıyorum. Böyle bir program var mı bilmiyorum fakat istediğim şey aslında random bir anakartta random bir problem çıkarsın ben de onu spontane tamir etmeye çalışayım. Böyle bir program varsa yardımcı olur musunuz?

Selamlar, laptop anakartı tamiri konusunda kendimi geliştirme dönemindeyim. Bilgisayar üzerinden kendimi geliştirme amacıyla bir sanal simülasyon programı arıyorum. Böyle bir program var mı bilmiyorum fakat istediğim şey aslında random bir anakartta random bir problem çıkarsın ben de onu spontane tamir etmeye çalışayım. Böyle bir program varsa yardımcı olur musunuz?
güzel insan dediğin program var ama ticari kullanım için kişilerin hizmetine sunulmuyor. laptop / bilgisayar üreten firmaların kendi üretim bantlarındaki anakartların sağlamlık testini yapıyor. bir tane direnç bile hatalı lehim yapılmışsa kartı ıskartaya çıkartıyor. diğer taraftan bileşenlerin sağlamlık / arıza tespitini yapan avometreden daha yüksek ölçüme sahip yerli ve yabancı cihazlar var.

güzel insan dediğin program var ama ticari kullanım için kişilerin hizmetine sunulmuyor. laptop / bilgisayar üreten firmaların kendi üretim bantlarındaki anakartların sağlamlık testini yapıyor. bir tane direnç bile hatalı lehim yapılmışsa kartı ıskartaya çıkartıyor. diğer taraftan bileşenlerin sağlamlık / arıza tespitini yapan avometreden daha yüksek ölçüme sahip yerli ve yabancı cihazlar var.
Cevaplarınız için minnettarım, teknoloji çağındayız diye şansımı bir denemek istemiştim aramak konusunda. Bu işe meraklı veya kendini geliştirmek isteyen insanlar için faydalı olacağını düşündüğüm bir programdı. Teşekkür ederim tekrardan.

Cevaplarınız için minnettarım, teknoloji çağındayız diye şansımı bir denemek istemiştim aramak konusunda. Bu işe meraklı veya kendini geliştirmek isteyen insanlar için faydalı olacağını düşündüğüm bir programdı. Teşekkür ederim tekrardan.
bak güzel insan, böyle test programlarını ve benzerlerini tüm anakart (sadece bilgisayar değil değişik sistemlerde de anakart vardı, dolaylı olarak bilgisayar diye tanımlanabilir) üreticileri, üretim bandının sonunda kartlarını test ederler. o tanımlı kartlara özeldir. örnek A giriş noktasından elektrik verir, B noktasındaki çıkışa kadar tüm bileşenlerin elektriği test eder. eğer bir tane direnç bile olsa sıkıntı varsa (bu arızalı anlamına gelmez, bantta lehimlerken kaymıştır, bileşen fabrika çıkışlı hatalıdır fark etmez) o kartı geri dönüşüme gönderir. arızalı bileşeni değil kartı test eder. ve bu programlar şirketlere özeldir. paylaşılmaz. piyasada bulunmaz. diğer taraftan profesyonel yada amatör diyebileceğim bileşen test programları vardır. bir çok ölçüm cihazın özellikleri bir yerde bulunur ve siz manuel olarak tarayıp arızalı bileşeni tespit edersiniz. artı değer, yani üniversaldır, marka bağımsızdır . eksi değer markaya hizmet etmez.
bu da tamir işi ile uğraşan kişinin devre tanımını ve izlemesini bilmesi gerektiğini gösterir. size kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Kullanıcılar
452,395
Son üye
gkmeens

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri