Nuada
Üye
Tamam abi saolasın verdiğin bilgiler için. Benim ölçü aleti en ucuz olandan. Dc ölçmeye getirince kendi kendire rakamlar gösteriyor bazen.18650 pillerin full şarjlı olduğu gerilimi 4.2 volt civarıdır.
Sanırım sizin ölçü aletinizde kalibre ayarı ile ilgili bir sorun vardır, ya da ölçü aletinin pili çok azalmış saçmalıyordur.
4.70 volt olması mümkün değil çünkü.
Lityum pillerin yeni olanları dahi şarjdan sonra bekletildiklerinde minimum düzeyde şarj ve gerilim kaybetmeleri normaldir.
Pilin şarjı sırasındaki ısınma, pilin bekletildiği ortamın ısısı soğukluk sıcaklık farkları vb. sebeplerle bu olabiliyor.
Ama eski lityum pillerde şarj kaybetme limitleri daha fazla olabilir. Ama radikal ölçülerde şarj ve gerilim kaybı pilin bozuk olduğu veya ömrünün sonlarında olduğu şeklinde değerlendirilebilir.
Elinizdeki kulaklığın bms si bir fikir vermedi bana.
Sanırım onun deşarj kapasitesi çok altlarda bir yerlerdedir. Tek bir pilin miliamper kapasitesini öğrenmek için sizi günlerce bekletebilir.
Siz tanesi 10-15 tl civarında fiyatı olan TP4056 modülünden bir kaç adet edinmeye bakın.
Tek pillerin şarj ve deşarj işlerinde epey başarılı bir modül.
Saatte 1 amper (1000 miliamper) şarj-deşarj kapasitesi var.
Sipariş verirken elinizdeki usb şarj tipine göre (mini-micro-tipc) verin ki herhangi bir telefon şarj cihazı veya usb portları ile uyumlu kullanabilesiniz.
Tavsiye ettiğin devreden alacağım. Hatta youtubede bu pillerle çalışmalar yapan birisini buldum. 3s4s bmsli matkap şarjı felan yapıyor. Bir tane o devreden, bir tane powerbank devresi ekranlı olandan, senin tavsiye ettiğinde pil sayısı kadar, bir tane de videodaki kişinin kullandığı hem bu pilleri şarj eden hem de 3,7v u 12v ayarlanabilen bir devre var bir de ondan alacağım. Bu sıralar biraz yoğunum. Hepsini tek kargoda halletmeye çalışacağım.
Adamın kullandığı msler benimkinin biraz büyüğü. Tabi ben cisim olarak büyüklük ifadesi kullanıyorum. Güç olarak nasıldır bilmiyorum.
12v yükselten devreyi bu videoda kullanıyor.
Son düzenleme: