manrotten
Üye
Laptop bataryam(600 tl) öldüğü için kendim yeni batarya yapmaya çalışıyorum.
19.5V gerilimi sağlabilirim fakat 8A yerine 4A akım şiddeti laptopu adabtör girişinden sorunsuz çalıştırmak için yeterli olur mu? Batarya daha düşük volt ve akım şiddeti ile laptopu çalıştırabiliyor ama 9 pinli girişten sağlıyor burayı çözebilirsek en güzel verimi buradan alırız diye düşünüyorum yardımcı olabilir misiniz?
2 Seçeneğim var
Adaptör girişinden beslemek |
19.5V-7.69A-150W Elimde 2000-2100 mah piller mevcut. Laptop içine en fazla 10 adet 18650 pil sığdırabiliyorum. Bunları 2 li paralel 5 adet seri bağlasam voltaj düşürücü modül ile 19.5V-4A güç sağlayabiliyorum bu değerlaptopu çalıştırır mı zarar verir mi bilmiyorum. |
Batarya girişinden beslemek |
14.4V-5200 mah 8 pili 2 li paralel 16.8v-4A güç elde ediyorum. Burada şöyle bir sıkıntı var. 9 adet pin var ve pilden gelen + - kabloları nereye nasıl bağlarım adaptörü taktığımda o pinlerden gerilim alabilir miyim bilmiyorum. |
19.5V gerilimi sağlabilirim fakat 8A yerine 4A akım şiddeti laptopu adabtör girişinden sorunsuz çalıştırmak için yeterli olur mu? Batarya daha düşük volt ve akım şiddeti ile laptopu çalıştırabiliyor ama 9 pinli girişten sağlıyor burayı çözebilirsek en güzel verimi buradan alırız diye düşünüyorum yardımcı olabilir misiniz?