Lazer kesim hakkında bir iki bilgi lazım

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Daha önce hiç lazer kesim yaptırmadım. Sanayide lazer kesim yapılır diye tabelalar görüyorum. Bunlar 20mm çelik kesebilir mi? Tabi kullandıkları lazere göre değişir diyeceksiniz ama reklamını yaptıklarına göre herhalde güçlü lazer kullanıyorlardır değil mi? Çeliğin cinsine henüz karar vermedim ama 20mm olacağı şimdilik kesin gibi. 75cm^2 levhadan 6-7 parça kesilecek. Ankara'da bildiğiniz bir lazerci var mı?

Kesim yaptırırken nelere dikkat etmem gerekiyor? Veya kesecek arkadaşın nelere dikkat etmesini sağlamam gerekiyor? Özellikle üstüne basa basa söylemem gereken bir şey var mı? Kestireceğim parçalar freze için. Haliyle çok düzgün olması gerekiyor.

20mm zor derseniz tasarımı değiştirebilirim.

çok çok düzgün bişey olsun istersen abi şöyle yap,
tasarımın 2mm üstünde kestir bütün köşeleri de tarattır.

yani tasarımı mesela 18mm yap 20mm de kestir önünü arkasını 1er mm aldır.
bir de kaliteli vidalı mil ve raylı sistem yaptın mı offf
artık uçak iniş takımı mı yaparsın uzay mekiğine parça mı :D

Düzgün olmadığında yüzen neye benziyor bilmiyorum. Belki de işimi görebilir.

abi yüzey zaten seni yanıltan nokta. yüzey dümdüz olsa bile malzemeyi düzgün stoklamadıklarından sağa sola attıklarından yamukluklar söz konusu.
hafif yamukluk bile at çöpe yani
ben lazer kestirdiğim yere özellikle söyledim hatta bazı parçaları sert akrilik kullanmak zorunda kaldım yamukluktan dolayı.

soğuk lama. talaş aldırma, ısıtma, çarpıtma, parçan çok alengirli değilse.(Hazır lama ebatları kurtarıyorsa) Yok illa lazer kestirecem dersen,,, parçanın boyutuna göre 1mm temizlik yetmeyebilir.

Yok ben yüzey temizliğine takıldım. lazerdeki yüzey kalitesi nedir bende bilmiyorum. yüzeylerden talaş kaldıracaksan 1 mm yetmeyebilir. ayrıca tezgaha girdimi ısınır, çeker daha fazla çarpılır, iş bilmez biri yaparsa,

2015-02-24 18.06.53.jpg
10mm kara sac demir bu belki fikir verir

Abi bazı yerler en fazla 18 mm lazer de kesiyor geneli 15 mm ama bu dedigim demir. plazmada keserler 20 mm ölçüyü

Forum istatistikleri

Konular
129,852
Kullanıcılar
452,706
Son üye
nurbay aktaş

Yeni konular

Geri