Lazer modül sorunu

Katılım
1 Eki 2016
Mesajlar
155
Puanları
1
Yaş
47
Merhaba

Lazer module olarak linkteki ürünü almıştım. Lazer makinesini uzun bir zaman sonra yeni bitirebildiğim için ürünü yeni deneme fırsatım oldu. Fakat performansından hiç memnun değilim. Vaad edilen kesme kalınlığına asla sahip değil. 3mm ahsap'ı bile zor kesiyor. Onu da tek seferde değil 4-5 kez üstünden geçmesi gerekli. Merak ettiğim bunun gücünü arttırmanın bir yolu var mı? yada vaad edilen değeri verip vermediğini elektronik olarak nasıl ölçebilirim? Yani optik olarak 10w yazılmış bunu görmenin bir yolu var mı? Teşekkürler

Lazer modülü

Scree1nshot_2.png
 
Bir yöntem var ancak pahalı gelecektir.

Resimde görülen gibi laser power meter cihazları var. Bu tür bir cihazla ölçüm yapılabilir.

Ölçüm yapılacak lazerın ışını üzerine düşürülüyor ekranda ne kadar ışın gücü verdiği joule yada watt olarak yazıyor.

Google da laser power meter yazınca çıkıyor.

Size kesim için em az 40 watt optik çıkışı olan bir lazer lazım 10 watt ile sizinde söylediğiniz gibi üzerinden geçmeden kesmeniz mümkün değil.

Screenshot_20241028-091016_Chrome.jpg
 
Teşekkürler. Ben hobi olarak bu işe girdiğim için bu tür bir ürünü almam pek mümkün değil. Benim aklıma belki önüne ekstra bir lens falan konulsa veya lazere gelen akım makul ölcülerde arttırılsa acaba kesme gücüne katkısı olabilir mi diye gelmişti. Sağlık olsun gittiği yere kadar gidecek artık. Sanırım artık aliexpress lazer modül göndermiyor Türkiye ye. Keşke zamanında paraya kıyıp atomstack M50 falan alsaydım. ucun etin yahnisi bu kadar oluyor. Tr de de bu ürünler el yakıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,629
Mesajlar
928,605
Kullanıcılar
452,298
Son üye
Z_ozcan

Yeni konular

Geri
Üst