Lazerle çeliğe derin delik açmak?

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Lazer çelikte en fazla ne kadar derinliğe kadar etkili? Mesela 60mm derinliğe inebilir mi?

Tinggg,
Hocam, plexiglas'ın içine figür işleyeni biliyorum , ama çelik için,,ne vardır/olur bilmiyorum.

Bana biraz zor gibi geliyor ama dur bakalım. Başka bir şey düşüneceğiz.

Abi düşündüm de 60mm matkapla da delinir yahu.

60 mm matkapla delik delmek,,, usta ister, o matkabı çevirecek tezgah ister,,, parça tornaya / frezeye bağlanacak birşeyse iş değişir,,

Lazerle bu islemde biraz zor lazer hassas kesimde gerekli ve cok pahali bir yontem piyasada fiber lazerle maz 32mm 6000watt ik kesilebilmekte... ama kesim kafalari degisip makina 8000watt guc kaynagi ile kalinlik artmamakta bunun yerine mevcut 3mm 5 10 neyse daha hizli kesiliyor.. 60mm icin plazma veya oksijen daha mantikli ve ucuz kesim yontemleri... 400 amper plasma 80 bin 100 tl iken guc kaynagi bu lazer de ise yarin 200 bin eurolar konusulmakta.... eger bi ia oksijen kesimle lpg ojsijen salama ve koruyu ekipmanla 100mm 2000 tlye ellw kesersin.. isin icine hassayit girdimi fiyat ucuyor.. su jeti yavas ve en pahali kesim yontemi olmasina ragmen dogadaki tum malzemeleri kesebildigi icin bence en babasiii...ve yavasligi bu ozelligi nedeniyle daha cezbedici...

Forum istatistikleri

Konular
129,836
Kullanıcılar
452,664
Son üye
Kilowhat

Yeni konular

Geri