Öncelikle Merhaba,
Bu aralar arazi işleri epey yoğun olduğundan pek vaktim olmadı ancak bugün biraz vaktim oldu ve laser+LDR ile bir deneme yaptım.
5mm çapındaki 10 kOHM dirence bağlı LDR'ın tam ortasına lazeri sabitlediğimde Arduino serial portda okuduğum değer 1006-1009 arası değişiyordu. Arasından en ufak olabilecek buğday danesini bıraktığımda bu değer 900 küsürlerde ve her seferinde 1000 'in altına düştü ve ben 1000'in altına düştüğünde döngüyü durdurttum. Sanırım iş görecek gibi gözüküyor.
Fototransistör ile normal bir deneme yaptığımda serial portta sabit stabil veriler alamadım. Bazen 0 değeri bazen 120 bazen 87 gibi farklı değerler verdi hep. Muhtemelen bir yerlerde yanlışlık yaptım ondan dolayı
Optokuplör nedir ne değildir açıkcası bilmiyorum onu da araştıracağım .
Manisa Merkez'de oturuyorum. Bu tarz şeyleri temin edebileceğim bir çok yer vardır eminim ancak henüz keşfetmedim. Yan yana IR sensör olayında ise buğday taneleri bitişik geldiğinde o da onu tek bir parça gibi tanımlamaz mı ?
Buğdayların teker teker tane tane gelmesi en kritik aşamalardan biri, oluklu bant sistemi benimde aklıma gelmişti ancak bant sistemi son taneye kadar kabın içinden alamıyacaktır, el ile dibinden alıp geri kalanını banta koymak gerekecek
Titreşim, bir miktar eğim ve oluşturacağım dar kılavuzlar ile tanelerin teker teker düşeceğine inanıyorum.
Bu proje epey uzun sürecek benim için, çünkü her bir şeye sıfırdan başladım, geç olsun güç olmasın
Teşekkürler..