leadshine m542 step motor driverinin üzerindeki 8 jumper ne işe yarıyor .

alacağımız güç kaynağının fiyatı watt (volt x amper) bazlı olduğu için, volt veya amperin artışı fiyat olarak farketmiyor.

Bu cümlede bir çelişki yok mu sizce fiyatı watt belirliyor ama volt ile amperin bir etkisi yok
(w=v X a)
 
Fiyatlar da watt bazında orantılı, 24 V x 25 A =600 wattın fiyatı 48 V x 12.5 A= 600 watt ile yakın.

İlişki yok demek istemiyorum, yukarıdaki örnekteki gibi. Toplam (watt ve fiyat) artmadıkça fayda sağlanamaz.

Eğer bütçe el vermediği için belirli bir volt, yetersiz amper değerine sahip güç kaynağı alınıyora, ne yapılabilirin yanıtını arıyorum. Olanak varsa baştan yeterli ve güvenlik payı da eklenmiş güç kaynağı alınır, sorun kalmaz.

Diğer bir konu ise, seri-paralel karşılaştırma grafiğine bakıldığında yarı yarıya fark var gibi görünse de, düşük hızlarda fark ya yok ya da az, oysa seri bağlamada amper gereksinimi tam yarıya düşüyor. Deneyimi fazla olan @KAZIMUGUR'un yorumu da benzer şekilde ve değerli.
 
Son düzenleme:
Mervesan Elektronik yerli üretim. 48 volt 7.3 amper 30 dolar +Kdv Bu dediğim üründen her motor için birer tane toplam 3 tane aldım ben. 36 voltta verim nasıl olur bilmem ama önceden 24 kullanıyordum 48 volta geçince çok çok süper oldu. Asıl şimdi makine oldu yani.
ustad 48v a gecince ne gibi degisimler oldu mesela ?

hız tork kaybı tek paralel seri bağlantıya bağlı değildir. Besleme geriliminede bağlıdır. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı
ustat yani step motorlari 48 v ile beslesem motorlarim dahami hizli calisacak ?
 
Daha kararlı çalışacak
 
Kazancınız tork ve hız olacak.
Amper (sürücü üzerinden sınırlanıyor) ve volt değerleri, motor ve kartların katalog sınır değerini aşmamalı!

Motor voltajı ise biraz farklı;

Step motorlar için max voltaj değeri (hangisi küçükse);
  • Motorun ısınmaması için; 32 x √(indüktans)
  • hız için: (min 15, max 25) ortalama 20 x katalog (datasheet) voltaj değeri.

Motorlar aslında yüksek voltaj değerlerinde ve daha verimli çalışabiliyor.

Şöyle bir soru da var. Güç kaynağı üzerinde volt ve amper değerlerini kendi aralarında, çarpımları sabit kalmak üzere (Güç, watt) kısmen de olsa değiştirebiliyorsak, ikisinden hangisinin yüksek tutulduğu (diğerinin azalması demek) verimi etkiler mi? Volt ve amperin değişikliğe rağmen sınır değerleri aşmadığını da varsayarsak.
 
Son düzenleme:
Şöyle bir soru da var. Güç kaynağı üzerinde volt ve amper değerlerini kendi aralarında, çarpımları sabit kalmak üzere (Güç, watt) kısmen de olsa değiştirebiliyorsak, ikisinden birinin yüksek tutulması, verimi etkiler mi? Volt ve amperin değişikliğe rağmen sınır değerleri aşmadığını da varsayarsak.

Mesela step sürücü 80v kadar destek veriyor. 80v 7.5a lik bir güç kaynağı ile 60v 10a lik bir güç kaynağı arasında fark olur ikiside 600w olmasına rağmen 80v olan step sürücüyü daha kararlı çalıştırır. Tabi bunların hepsinin bi duygusal (nakit) yanıda var.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,836
Mesajlar
930,610
Kullanıcılar
452,664
Son üye
Kilowhat

Yeni konular

Geri
Üst