bakambi
Üye
Kondansatör diyot direnç köprü diyot sağlam ölçü aleti ile ölçtüm entegre ve trafo nun nasıl olculecegini bilmiyorumKontrol derken?
Gözle kontrol yaptınız herhalde.
Tüm malzemelerin ölçülmesi gerekiyor .
peki trafonun girişinde voltaj var mı? ölçtünüz mü?
ac 220 girdi=> köprü diyot doğrulttu=> blok kondantör dengeledi=> entegre dengelemeyi , yönlendirmeyi yaptı=> trafoya girdi (voltaj var mı?) sizin hesapta çıkış yok. eğer giriş var çıkış yoksa trafodan önce opto amcaya bakmak lazım. eğer her yerde voltaj var trafo çıkışı yok ise, trafo rahmetli olmuş demektir. bir ihtimal trafonun bacak dibinde kopukluk olabilir, söküp kontrol etmek lazım.
Trafonun iki bacağı da omaj veriyor opto dediğiniz entegre olan sanırım onun nasıl olculdugunu bilmiyorum ona bakıyorum youtube denpeki trafonun girişinde voltaj var mı? ölçtünüz mü?
ac 220 girdi=> köprü diyot doğrulttu=> blok kondantör dengeledi=> entegre dengelemeyi , yönlendirmeyi yaptı=> trafoya girdi (voltaj var mı?) sizin hesapta çıkış yok. eğer giriş var çıkış yoksa trafodan önce opto amcaya bakmak lazım. eğer her yerde voltaj var trafo çıkışı yok ise, trafo rahmetli olmuş demektir. bir ihtimal trafonun bacak dibinde kopukluk olabilir, söküp kontrol etmek lazım.
Galiba öyle olacak tesekur ederimÇıkış voltajı yoksa; diğer malzemeleri de ölçtünüz ve sağlamsa; Pwm çip arızalanmıştır.
Pwm çip te driver fiyatına yakındır.
Yeni driver alın.
Sayın ustam arkasında başka hiçbir şey yok ne görüyor saniz resimde hepsi o 1 diyot 1 kondansatör 1 trafo 1 köprü diyot 1 entegre 1 de smd direnç başka hiçbir kompenat i yokgüzel insan, pcbnin alr yüzünü görmediğim için 2 giriş, 2 çıkış kabul ediyorum, pwm oradaki 7 bacaklı amca datasheet olmadan veya çok usta olmadan neyi nasıl ölçeceğini bilemezsin. opto amca trafonun dibindeki 4 ayaklı olan, içinde diyot vardır optocupler derler. aşağı yukarı hepsi aynıdır. hani bunların mantığı yoksa hiç uğraşmayınız, taze bir sürücü sizi daha az yorar.
300 civarıKapasitörde kaç volt var?