Karaalii
Üye
Merhaba arkadaşlar. İşim gereği 6 aya yakın bir süredir Bant Led armatür ve sıva altı led lambalar ile uğraşmam gerekiyor. Uğraştığım cihazların çoğu farklı marka ve modeller. Sorunların çoğu Led driver kaynaklı, bu led driver ların hepsinin sistemi birbirine çok benziyor ama benim bildiğim klasik led driver yapılarından farklı bir sistem kullandıkları için bunların çalışma prensiplerini bir türlü çözemiyorum. Klasik led driver larda AC akım önce trafoya girerek voltajı düşürülüyor, sonra DC akıma doğrultuluyor, sonrasında kapasitör ve entegre gibi yapılar geliyor. Aşağıya resmini eklediğim led driver tipinde ise AC akım önce doğrultma devresi ile DC akıma çevriliyor ardından kapasitör geliyor sonra entegre daha sonra da trafoya benzer bir şey. Trafoya benzer bir şey diyorum çünkü ne olduğunu çözemedim. Trafolar yalnızca AC akım ile çalışır diye öğrendiğim için bahsettiğim led driver tipinde ise ilk iş olarak AC akım DC akıma çevrildiği için bu devrenin çalışmasını bir türlü çözemiyorum ve üstatlardan bu konuda yardım istiyorum. Bu led driver tipinin çalışma prensibini açıklarsanız çok sevinirim. Ayrıca bu led driver entegrelerinin çalışma prensibinden de bahsederseniz çok iyi olur. Yani bu entegre nasıl oluyor da 12-35 volt çalışma voltajı ve akımına ihtiyaç duyan farklı led lambaların hepsinde uyabiliyor, led in ihtiyaç duyduğu voltaj ve akımı nasıl tespit ediyor ve bunu hep aynı seviyede tutuyor. Şimdiden teşekkürler.