devil1903 arkadaşım, öncelikle iltifat için teşekkür ederim. Bende tıpkı senin gibi bir aydınlatma firmasının arge sorumlusuyum. Daha önceki mesajlarımda LM317 ile bu işin verimli olmayacağını yazmıştım. Bence o sistemden bir an önce vazgeçmeniz ve armatür satışından elde edilen karı da servis bedelleri ile tüketmemeniz gerekiyor. Çünkü yeşil ve mavi ledin eşik gerilimi 3,5V iken aynı besleme voltajını 2,5V la çalışan kırmızıya verirseniz, voltaj fazlası olduğu gibi LM317 üzerinde ısıya dönüşür. O yüzden zararın neresinden dönerseniz kardır. LM317 regülatördür ve bu iş için uygun değildir. LM317 den vazgeçin.
Bizim su altı ürünler için yüksek voltaj (220V) kullanmamız yasak. Genelde ihracat yapıyoruz ve bizden istenen ilk şartlardan birisi de bu. Bu durumda forumda açılan konularda bahsettiğim entegrelere büyük iş düşüyor. O entegreleri teker teker incelemenizi ve bu iş için bir miktar zaman ve ödenek ayırıp hepsini test etmenizi öneririm. Size uygun olan sistemle devam etmeniz, şirketin güven ve para kazanması açısından çok önemli.
"Devre elemanları kartın arka yüzünde" diye yazmışsınız. Burda da nacizane fikrim bu sistemler için kesinlikle FR4, FR5, CEM gibi malzemeler kullanmayın. LED ve driver ünitesinin verimli çalışabilmesi için kesinlikle alüminyum PCB kullanmalısınız.
Çok sayıda armatür sürmede problem yaşıyorsunuz. Renk geçişleri stabil değil. Bunun sebebi TTL seviyesindeki PWM sinyalini tüm armatürlere dağıtıyor olmanızdan kaynaklanıyor. Eminim ilk birkaç armatür düzgün çalışıyor ve sonrakiler sapıtıyordur. MCU dan alınan PWM sinyali TTL seviyesindedir, yani tepe noktası 5V tur. Armatürlere giden sinyal kablolarının kalitesine ve kalınlığına göre bu sinyal voltajında gözle görünür bir düşme gözlenir. Bu da driverin gelen PWM sinyalini algılamamasına sebep olur. Aynı zamanda distorsiyonlara açık bir sinyaldir. 100 m. sonra osiloskop ile bakıldığında sinyalin ne kadar bozulduğunu görebilirsiniz. Peki ne yapmalıyız? MCU ünitesi çıkışına buffer ünitesi ekleyip PWM tepe noktası gerilimini yükseltmeliyiz. 5V un birim mesafedeki kaybıyla 15V un kaybı farklıdır. 5V, 3V a düştüğünde iş görmez ama 15V, kolay kolay düşmez. Her bir armatürün driver girişine de gerilim bölücü direnç vs. çözümlerle gelen buffer li sinyali tekrar TTL seviyesine düşürebilirsiniz.
İşin ticari boyutu yüksek olduğundan fikir vermesi açısından ancak bu kadarını söyleyebilirim. Driver tasarımı ve ledli sistemler üzerine ÖZEL yardım almak isterseniz özel mesaj atabilirsiniz. Kolay gelsin.