wolf351 hocam kusuruma bakmayın kibarca hitap edebilmek adına kullanmıştım o kelimeyi
Gönderdiğiniz devreyi ben de simüle ettim fakat bulduğum bir hata var:
Süreceğimiz ledler power led olduğundan properties'den forward voltage 3.5V ve full drive current'ı 350 mA olarak değiştirmek doğru olacaktır zannımca. Bu değerlere göre simüle ettiğimde çıkış akımı malesef 10^-3 ile 10^-5 değerlerinde değişken bir halde iken çıkış gerilimi ise 0 ile 10 arasında sürekli değişiyor. Ben bu devreyi breadboarda kurup daha önce denedim fakat çalıştıramamıştım. Şimdi tekrar deneyip okulda osiloskop ile test etmem salı günü ancak mümkün fakat o zamana kadar en azından sıkıntısını çözüp burda bari çalıştığını görmek istemiştim
Ne yazık ki böyle bir imkan görünmüyor artık sanırım
Sizlerden ricam kafamdaki şu sorulara tecrübeleriniz ile cevap vermeniz en azından yol göstemeniz?
1) Devreleri direkt olarak pcb şeklinde basmak breadboardan daha randımanlı sonuç veriyor. En azından benim nacizane birkaç tecrübem bunu öğretti bana. Zira temassızlık vs. sebepler başarısızlıkla sonuçlanıyor. Bizler çalıştıramasak da bu devrenin çalıştığından emin olduğumuza göre direkt olarak pcb baskı hazırlayıp yarın denemem uygun mudur?
2) Mosfet olarak IRF3710 yerine P-Mos kullanmam gerektiğini söylediniz. IRF9520 Bunun için uygun mudur?
3) Kondansatörlerden kutuplu olarak özellikle belirtilen yok. Benim kutuplu kullanmam gereken özel bir yer var mı?
4) Mosfetin BJTler ile sürülemediği Proteus üzerinde görülüyor malesef. Gerçekte de böyle mi olacak bunun için ne yapmalıyım?
Çok oldum farkındayım ama malesef başka da yardım alacağım bir yer yok. Tekrar teşekkür ederim. İyi akşamlar.