wolf351
Üye
Şimdi proteus 8 de linkteki simülasyonu çalıştırdım. Duty cycle dediğiniz gibi butonlarla değişiyor fakat azaltmayı yapamadım çünkü hep hata verdi. Anlamadığım şey ise, 3 tane led bağlı ve forward voltajları toplamda 7.2V etmesine rağmen, voltmetrede 14 küsur volt olarak ölçülüyor. Akım 760mA civarında 3 seri led ile, fakat 2 ye düşürdüğümde 1A oluyor ve voltajda düşüyor. Çıkış kısmını hiç anlamadım. Neden derseniz çıkış kısmında hiç kapasitör olmamasına rağmen çıkış tam pürüzsüz DC. Ayrıca osiloskopları çalıştıramadım. Proteus 7.10 vardı bende onda adam gibi çalışıyodu. Bu versiyonu daha tam oturtamamışlar. Dijitalden hiç anlamam fakat PIC te sanki komponent eksik gibi. Verdiğin linklerde devre gerçekte çalışıyor gibi görünüyor fakat simülasyonda ciddi hatalar olduğunu düşünüyorum. Mosfeti de yanlış bağlamışsınız. P kanal mosfeti ters bağlamanız gerek fakat simülasyonda ters bağladığımda hata veriyor. Tavsiyem aynı devreyi proteus 7 sürümünde simülasyon yapmanız. Ayrıca akım sınırlama dediğim gibi yok. Akımın sabit olması yada ayarlanabilir olması lazım fakat PIC ile sadece duty cycle ayarlanıyor, kapasitör olmadığından mı anlamadım çıkış voltajı değişmiyor. Kısa devre yapsakta, seri ledleri bağlasakta aynı akım geçmesi gerek fakat sizde değişiyor. Kısaca şöle diyim devrenin elle tutulur bir tarafını malesef göremedim. Devrenin çalıştığını düşünsek bu sefer simülasyonun çok güzel bi şekilde saçmaladığını söyleyebilirim.