Led güç kaynağı

Haldun1

Katılımcı Üye
Arkadaşlar ledler için kullanılan 12v 5 A elektronik güç kaynaklarının içinde dahili sigorta varmıdır. Evimde şerit led için kullanacağım ve dolabın arkasında kolayca erişilmeyecek bir yere koyacağım ama başında bulunmadığım bir anda herhangi bir kısa devreden dolayı yangına filan neden olurmu diye korkuyorum. 220 Girişine ayrıca bir sigorta bağlayayım mı ? Evetse kaç amper ? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Merhaba.Bakın bözünü ettiğiniz 12 v 5 A güç kaynağı ızgaralı tip görünümlü ve çok da hafifse (Normal trafolu güç kaynakları büyük trafoları nedeniyle oldukça da ağırdır) smps'li güç kaynağıdır çok büyük ihtimalle.Smps'li güç kaynakları kısa devre/aşırı akım durumunda kendini tam korumaya alır,yani bu çıkış akımını tam kesen bir sigorta özelliğindedir zaten.Çıkışta bir kısa bir devreyi hissederse çıkışa dc akım beslemesini tam keser.Bu nedenle genellikle girişte 220 volt ac. akıma girerken cam sigortası (220 vac tarafından aşırı gerilim ve akım girmemesi,pik akımlara maruz kalmaması için) devreye sadece konulur,çıkışa ise konulmaz.(Psu'lar için de aynisi geçerlidir,bir smps türü de oldukları nedeniyle) yani çıkışta hiçbir sigorta veya ekstra güvenlik elemanı da gerekli değildir.

Ama ben aşırı emniyetçiyim,ben buna hiç de güvenmiyorum da derseniz şerit ledin toplamda çektiği akım kadar (Metresinde ne kadar akım çektiği zaten satış etiketinden bellidir,"metre/akım ihtiyacı" ile direk metresini çarpar çektiği bu akım kolayca hesap edilir) akımı taşıyacak bir cam sigorta satın alıp devreye seri olarak da bağlarsınız.Bu size kalmış bir seçimdir.Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Forum istatistikleri

Konular
130,154
Kullanıcılar
453,247
Son üye
samsad

Yeni konular

Geri