Neden öyle dediniz
yapamazmiyim
sadece ledler yanmasi yeterli yanip sonmesi lazım. Degil yani devamli kirmizi yanacak
Yapmayı düşündüğünüz uygulamaya göre, daha kapsamlı profesyönel anlamında dedim, yoksa kimseyi incitmek değildir maksadımız. Biraz araştırısanız, plaket çıkartmak için forumda anlatılan konular bulabilirisin. eğer elin kırıksa ve smd, ince işcilik yaparsan tadından yenmez. Başarılar
Üstad gerkli açıklamaları yapmış,
Lehim yaparken kalem havya kullandım.Dirençleri ve diyodu lehimlemek kolay oldu.Entegreleri ve pic’i lehimlerken flux kullandım.Sonuç olarak ortaya güzel bir proje çıktı.Yapacak arkadaşlara birkaç uyarım olacak;
1.) PCB yi karta aktarmak için ütü yöntemi yeterli olmayacaktır.(Denenebilir.)
2.) SMD malzemeleri lehimlerken kısa devre oluşmamasına özen gösterin. (Özellikle entegrelerde.)
3.) PIC16F877 entegrelere göre daha küçük pinlere ve daha kısa pin aralığına sahip, buda lehim yapmanızı zorlaştıracaktır.
4.) PIC16F877 SMD Programlamak için aşağıda ki soketi kullandım. İnternet mağazalarında bulabilirsiniz.Yada lehimledikten sonra kablo yardımı ile icsp üzerinden programlayabilirsiniz.
pic16f877-programlama-soketi-smd.jpg
veya çevirici kartlar kullanabilirsiniz.
Çizim dosyasını paylaşıyorum dilerseniz pcb yi bu karta göre yeniden tasarlayabilirsiniz.
5.) Lehimlemek için krem lehim kullanabilirsiniz.
6.) Son olarak devreyi çalıştırdığımda bi kaç yolun eksik olduğunu gördüm ve baskı devreyi tekrar düzenledim. Gözümdem kaçan eksik bi yer olursa lütfen bildirin. Her konuda yardımcı olurum.
Alıntıdır, yazalımda üstad bize darılmasın.