Led kontroller'ı kumandası yerine telefondan kontrol etme

rsimsek

Profesyonel Üye
Katılım
3 Haz 2010
Mesajlar
3,644
Puanları
731
Konum
Anadolu yakası
Merhaba arkadaşlar, birkaç sene önce almış olduğum DC12V ile çalışabilen kumandalı led kontroller'ı telefon üzerinden kontrol etmek mümkün mü? Telefonumdan mi kumanda ile kurmaya çalıştım ama uygun bir grup bulamadım. Hangi frekansla çalıştığını da bilmiyorum. Kumanda ile bağladığım 20 watt led projektörü bağladım, açma kapama dimmer özellikleri ve mod özellikleri tamamen normal çalışıyor. Amacım kumanda pili bittiğinde telefonla da çalıştırabilmek. Telefon üzerinden tv ve klimaları çalıştırabiliyorum. Tabi bunlar IR (kızıl ötesi) yöntemle çalışıyor. Led kumandası üzerinde bir led var ama IR led değil, çünkü ışığı çıplak gözle görünüyor. Sanırım radyo dalgalar (rf) ile haberleşiyordur? Bu konuda bilgisi olan var mı? Düşüncem mümkün mü?
 

Ekli dosyalar

  • 51zgNAbWmVL._AC_SL1500_.jpg
    51zgNAbWmVL._AC_SL1500_.jpg
    45.4 KB · Görüntüleme: 4
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
telefondan kontrol ettiiğiniz cihazların muhtemelen uygulaması vardır. yani direk rf yayılım yaparak kontrol edemiyorsunuz. wifi üzerinden dijital iletişim ile kontrol ediyorsunuz. led lambanızın wifi özelliği varsa telefonun modeline göre ios veya android uygulaması da vardır. eğer kumandalı ledinizde wifi özelliği yoksa tel ile kontrol mümkün görükmüyor. kumanda ince dikgörtgen bir kumanda oluyor genelde bunlarda IR kumanda yüksek ihtimal. bazı IR ledlerin dalga boyları 880nm olduğu için görünen ışık spektrumuna çok yakın oluyor. RF olup olmadığını test için yan odadan kumanda edin eğer çalışmıyorsa rf değildir.
telefonunuzda IR özelliği varsa bazı özel uygulamalar bulunabilir. eskiden casio IR öğrenen saatler vardı onun gibi.
 
Görselini mesaja eklemeyi unutmuşum, özür. İlk mesaja ekledim. IR gibi ama diğer odalardan da birbirlerini görmeden de çalışıyor. Lendi telefonumdaki IR özelliği, kumanda programları ile, yazdığım gibi bazı cihazları destekliyor. RGB ledler ile ilgili birkaç uygulama buldum, uymadı. Bendeki tek renk. 28" Arçelik tv var kumandası çok hassas tv'yi görmese de yansımalardan alıyor. Bunda öyle birşey olabilir mi emin değilim. Ama dediğim gibi ledin yandığı çıplak gözle görünüyor. RF wireless yazısı var. Frekans bilgisi yok?
https://apps.apple.com/tr/app/lotuslanternx/id1279356519?l=tr


Eğer bluetooth var ise bunun çalışma olasılığı bir hayli yüksek.
Bluetooth değil. Wireless de değil sanırım. Bunların bağlanmaları ve eşleşmeleri bir protokol gerektiriyor. Bu diğer araba, garaj, alarm kumandaları gibi çalışıyor. Onlarda RF üzerinden şifrelemede var. Bunda varsa da daha basittir.
 
Son düzenleme:
RF kumanda yazıyor üzerinde. 433MHz veya 315MHz olabilir. Telefon üzerinden olmayabilir. Ancak yedek kumanda yapabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,928
Mesajlar
921,760
Kullanıcılar
451,098
Son üye
A.gvn

Yeni konular

Geri
Üst