LG 42la740s çizgi atması tamiri

WOXY

Üye
Başlıkta da belirttiğim modelde tanıdığıma ait bir Televizyon var elimde. Temizlik yapılırken muhtemelen sıkılan spreyin gazabına uğrayıp yatay çizgiler çıkarıyordu. Ben de YouTube’da bir video gördüm; ekrandaki flex kablosunun ucuna bir parça bant yapıştırarak bu sorunu çözüyorlardı. "Denemekten zarar gelmez," deyip ben de denedim ve gerçekten de düzeldi. Ancak bu işin mantığı nedir? Oraya giden veri yollarının bantla kapatılması nasıl bu sorunu çözüyor? Bilen birisi detaylı şekilde paylaşabilirse çok sevinirim.

Videonun linki:

Sinyalin paneli satır satır taraması sorunudur bu aslında. Cof bir nevi kandırılıyor ve sorunlu alan taraması pas geçiliyor. Ömrü uzun bir yöntem değil ve bir süre sonra aynı sorun artarak tekrarlıyor.

Sinyalin paneli satır satır taraması sorunudur bu aslında. Cof bir nevi kandırılıyor ve sorunlu alan taraması pas geçiliyor. Ömrü uzun bir yöntem değil ve bir süre sonra aynı sorun artarak tekrarlıyor.

Eğer tekrarlar ise muhtemelen COF değişimine gitmesi gerek. Gittiği yere kadar gitsin bakalım, ne kadar süre dayanacak. Televizyon sürekli kullanılmayacağı için muhtemelen bayağı dayanacaktır. Fakat COF, hatalı kısmı es geçtiğinde veya taramayı iptal ettiğinde neden görüntüde bir problem çıkmıyor ya da görüntü bozulmuyor? COF’un üzerinden görüntü sinyalleri de geçiyor; mantıken yarım yamalak bir görüntü elde etmemiz gerekmiyor mu?

Fakat COF, hatalı kısmı es geçtiğinde veya taramayı iptal ettiğinde neden görüntüde bir problem çıkmıyor ya da görüntü bozulmuyor? COF’un üzerinden görüntü sinyalleri de geçiyor; mantıken yarım yamalak bir görüntü elde etmemiz gerekmiyor mu?
Pixelin satır aralığı çok düşük olduğu için gözle fark edilmiyor. İşin içine görüntü renkleri de giriyor çünkü.

Pixelin satır aralığı çok düşük olduğu için gözle fark edilmiyor. İşin içine görüntü renkleri de giriyor çünkü.

"Gözle görülmese bile, o satır veya sütunlar şu anda devre dışı oluyor ozaman. Peki, bu COF’lara yük binmesine sebep olur mu?

Forum istatistikleri

Konular
129,827
Kullanıcılar
452,650
Son üye
HiAxiSeytan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri