LG E 500 Notebook Arızası

ALPX

Üye
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
178
Puanları
1
Yaş
35
Slm arkadaşlar benim notebookkda ekran görüntüsü yok ışıkları yanıyor ama ekranda görüntü yok simgelerden ay ışığı ve wiriless simgesi yanıyor neden olur anlamadım hardiskini değiştirdiler orada cipset uyumsuzluğu var ama sorun olmaz dediler.. Sorun var neden ekran çalışmaz? Ramden olurmu ramı söküp taktım yine yok lütfen yardım edin
 
Sorun donanımsal veya yazılımsal kaynaklı olabilir.(Aklıma gelen senaryolar ayrıca aşağıdadır)
1. Donanımsal arızalar
a- Ekran kartınız onboard(Tümleşik) olmayan tipteyse eğer,yakın zamanda mevcut ekran kartının,anakart ve ekranla (Display) uyumsuz bir ekr.kartıyla sizin veya servis tarafından değiştirilmiş olabilmesi.
b- Dizüstünüz eğer uzun zamandır çalışır durumdaysa,ekran kartının zamanla iç yapısında,parça bazında oluşan bir arıza olabilmesi.
c- Ekran kartınınızın gpu(Görüntü İşlem birimi) kısmındaki bir soğutma probleminin çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilmesı,normalin üstündeki sıcaklıklarda çalışması nedeniyle de çıkışta görüntü sinyalini verememesi.
2. Yazılımsal arızalar
a-Dizüstünün ekran kartı driver'ının mevcut kartına göre uyumsuz olan driver'ının seçilebilmesi.(32 bitlik bir işl. sistemine,64 bitlik ekr.kartı driver'ının seçilmesi gibi.)
b-Ekran kartı ile ekran(Display) arasındaki çözünürlük uyumsuzluğu.(Bunun için seçimi yapılacak çözünürlük ve çalışma frekansı ayarları doğru yapılmalıdır.Uyumsuzlukta ekrana görüntü gelmeyebilir,ekran açılıp kapanabilir veya hiç görüntü gitmez.(1360*768 , 85 Hz. gibi.)

İşletim sistemi açılmadan önce,biosun açılabilmesi için uygun olan tuşa bastığınızda,bios'taki ekrana mavi renkli bios'tan yazılımlı olarak çalışan görüntü programı çıkıyor mu?Bunu kontrol edin.Geliyorsa,donanımsal değil,iç işletim sistemindeki ayarlardan(Driver'ın hatalı seçimi,çözünürlük uyumsuzluğu,vb.)şüphelenip üzerinde durmalısınız.

Not:Hdd'inizin ekr.kartınızın doğrudan çalışmasıyla(Yani görüntü gelip gelmemesiyle)ayrıca bir ilişkisi yoktur.Hdd'in chipset uyumsuzluğundan çok,chipsetteki bir arızasından dolayı da bu yapılmış olabilir.Bir de hdd olmasa bile,usb flash bellekten hdd'siz olarak işl.sistemini çalıştırabilenler de var bildiğiniz gibi.Herhalde mekanik bir iç arıza veya hdd'in chipset arızası yüzünden değiştirmiş olmalılar diye düşünüyorum.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
çok teşekür ediyorum cevap için ekrana görüntü gelse anlıcam arızayı görüntü yok donanımsal bi arıza servise verdim yine para isticekler
 
imkanın varsa akım gostergeli bi guc kaynagina cihazi bagla pili cikar start ver. akim kacta kaliyor bana soylersen arizani %90 isabetle soylerim.
 
bataryası yok
bu cihazı nereye bağlıcam
 
Son düzenleme:
laptobu teknik servise verdim ekran chipseti değişmesi gerekiyormuş 70 $ yani 125 tl istiyorlar yaptırmadım nedir bu ekran chipseti bunu ben değiştre bilirmiyim neresindedir bu chipset resim koydum
 
laptobu teknik servise verdim ekran chipseti değişmesi gerekiyormuş 70 $ yani 125 tl istiyorlar yaptırmadım nedir bu ekran chipseti bunu ben değiştre bilirmiyim neresindedir bu chipset

sorun dogru tespit edilmiş ; fakat senın chıpset ı degıstırme gıbı bır sansın olacagını hıc sanmıyorum bunun için özel makına ve takacagın chıp ın anakart ıle uyumlu calısıp calısmaması gıbı bır durum soz konusu ayrıca 125 tl gayet uygun bır rakam..
 
https://www.kontrolkalemi.net/drive/s/laf2zK9qdkFu3D8Kosgod7LiNjkvtc
Yuzeymontajteknolojisi.rar

Laptop Repair Help » How to fix laptop motherboard with failed NVIDIA graphics chip

fix-failed-laptop-nvidia-chip-01.jpg


Çok hassas ve profesyonel bir uzmanlık işini gerektiriyor.Bana kalırsa uzmanına yaptırmanız daha iyi olacaktır.Yukarıdaki Çizgi-Tagem'in dökümanından sonraki 2.linkte,grafik chipset tamir aşaması bir örnekle verilmiş.Anakartı fazla ısıdan(Sıcak hava üfleyici tabanca ısısından)korumak için,chipset montajında koruyucu alüminyum folya da kullanılmış.Yani yapılan işlem hem profesyonel,hem de özel ekipman ve tecrübe gerektiren türdendir.Servise yaptırmanızı öneririm.Chipset yerine montelenirken fazla bir sıcaklık,dikkat edilmezse anakartın başka diğer küçük chipsetlerini de eritip devre dışı bırakabiliyor,sizin de yabancı kaynaktaki bu işlemlerden görebileceğiniz gibi.Bu profesyonel işleme göre istenen ücret de makul sayılmalıdır bence.Kolay gelsin.
 
teşekürler cevap için. işin uzmanına yaptıracam
 
slm arkadaşlar benim derdim bitmedi bu laptobu ucuz olsun diye tanışa verdim ben yaparım dedi laptobun içine etmiş ekran chipsetin altıda bozuk diyor aşırı ısıdan ayaklar kopmuş falan filan..içine baktım chpset yerinde yok boş orası komple sökmüş chpseti bu daha yapılırmı yada parçalrını nasıl satcam diğer parçalı sağlam 2 gb ram intel core2 işlemci 15inç ekran 100 gb hdd ekran kartı falan filan
 

Forum istatistikleri

Konular
128,896
Mesajlar
921,419
Kullanıcılar
451,040
Son üye
MelihTumur

Yeni konular

Geri
Üst