LightBurn yazı problemi

Merhaba

Y ekseni işlemini yaptıktan sonra yerine oldukça yavaş ilerliyor. Ama işlem yaparken ne hız verdiysem ona göre hareket ediyor gibi. Geri dönüş hızının bu kadar yavaş olması bir güvenlik özelliği mi acaba (çarpmamak için) bilemedim.

Y Ekseni neden yerine yavaş gider?

Sorun çözüldü. Yerine yavaş ilerliyor derken işlemi tamamlayınca ilk pozisyonu neresiyse oraya dönsün diye ayarlamıştım. Onu kast ettim. Eski yedek aldığım bir config vardı onu yükledim. Birde sanırım ben hareket hızını düşük tutmuşum. Şu an hersey yolunda görünüyor. Sadece Y eksenini elle kontrol edince elime çok küçük bir boşluk hissi geldi. Onu çözmem gerekecek. Bunun dışında iyi çalışıyor. Yalnız bu alet pek evde kullanılacak bir alet değilmiş. çıkardığı duman ve yanık ahşap kokusu evde sorun çıkarttı. Üstelik özellikle kapalı bir sistem yapmama rağmen duman kokusu vs sıkıntı. Neyse ilginiz için teşekkür ederim. Ama bir konuda fikrinizi almak isterim. Bu makineyi ben 3 ü bir arada bir sistem olarak tasarlamıştım. Lazer, CNC ve 3D yazıcı. Yazıcı olarak bu makinayı mı kullanmak mantıklı olur. (her seferinde lazer modülünü sök, yazıcı parçalarını tak vs vs) yoksa her makine ayrı mı olsa mantıklı olur karar veremedim.

Son düzenleme:
çıkardığı duman ve yanık ahşap kokusu evde sorun çıkarttı.
Bu konu çok önemli, bir süre sonra bu koku evde sabit kalabilir ve ev halkının tepkisini çekebilir :)

Tavsiyem bir fan kullanarak bunu absorbe emeniz veya dışarı atmanız.

Şöyle bir fan kullanabilirsiniz:

https://tr.aliexpress.com/item/1005...TT19pYoe&utparam-url=scene:search|query_from:

coolimg_fan.png

Alüminyum flexible boru kullanabilirsiniz, hatta bu boruyu mümkünse Z eksenine monte edebilirsiniz. Diğer ucu, mutlaka camdan dışarı monte edilmeli
Lazer, CNC ve 3D yazıcı. Yazıcı olarak bu makinayı mı kullanmak mantıklı olur
Üçü bir arada, gerçekten çok dertli olur.
Ama böyle sistemler var.
CNC tezgahı büyük olunca mesela 12 m X 4 m, o zaman Y köprüsüne Plazma ve Oksijen ve markalama Spindle takılabiliyor.
Sök tak gerçekten ızdırap.
Ancak ayrı tezgahlar yapmak, maliyet konusunu da artık iyi bildiğinizi düşünürsek, daha mantıklı olack.
Kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
130,236
Kullanıcılar
453,443
Son üye
bilalbabapro

Yeni konular

Geri