Affansen
Katılımcı Üye
Hocam biliyorum, daha önce fanın içine WD-40 sıkmayan birine sorduğumda sizin cevabınızın benzerini almıştım. O da değişik bir sprey kullanmıştı. Sabahleyin potansa sıkmadan önce dedim bu sprey elektronik parçalara sıkılmıyor. Sonrasında düşündüm dedem bunu verirken eskiciye verecektim, al uğraş demişti. Dedim kaybedeceğim bir şey yok, biraz sıkayım dedim. Zaten tam potansa sıkmadım. Potansın hareket ettiği bir plastik var oraya sıktım, potansa birkaç damla geldiyse gelmiştir.WD40 benim de sağ kolumdur ancak bu madde yağ olup iletken değildir. https://www.hirdavatcesitleri.com/sayfa/wd-40-nedir-nerelerde-kullanilir
Elektriksel iletkenlik görevi bulunan yerlerde "contact cleaner" kontak spreyi (Elektronik devre(kart) temizleyici) diye de geçer kullanmak gerekir.
Evet bunu düşündüm ama o bölgeyi alkol ile temizleyemedim, çünkü potansa ulaşmak için öndeki plastikleri sökmem gerekiyor, sonrasında da ana kartı. Çünkü hepsi birbirine bağlantılı. Elimde dediğiniz sprey bulunsaydı onun pipeti ile içeriye doğru sıkmayı düşünüyordum ama dediğim gibi yoktu. Zaten 44 yıllık alet, çalıştığına şükrediyorum.WD40 kullanmayın. Potansiyometreyi kontak sprey veya alkol ile temizleyiniz.
WD40 türü yağlı bileşikler zamanla pot içinde toz/partiküller ile balçık kıvamı oluşturur ve potansiyometrenin işlevselliğini bozar.
Bu arada oraya ulaşamadığım için sıktıktan sonra saç kurutma makinesinin soğuk hava modu ile biraz hava tuttum. İçinden oldukça fazla toz çıktı. Burada amacım WD-40'ı kurutmaktı. Çünkü @kral kobra'nın da dediği gibi yağ kıvamında, kısa devre yaptırmasını istemedim. Biraz işe yaradı gibi, daha az parlıyordu. Gittiği yere kadar götürsün sorun çıkarsa bu sefer o spreyden sıkarım.
Her şeyde işe yarıyor maşallah. Bu WD-40'ın formülü ilaçlardan daha etkili.Kontak spreyi daha doğru seçim olurdu ama wd-40 da sorunsuz çözüyor. Ayrıyetten bu wd-40'ı icat eden adamın azıcık bir imanı varsa cenneti garanti