Linux mint öğrenmek

grci18

Üye
Katılım
27 May 2023
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
22
Merhaba arkadaşlar uzun yıllardır windows kullandım artık linux işletim sistemine geçtim bundan 2 sene evvel 3 ay kadar deneyimlemiştim ama yeterli program desteği olmadığından dolayı bırakmıştım şimdi tekrardan linux kullanıyorum yaklaşık iki aydır ve beğenmeye başladım ama düz windows gibi kullanıyorum ben bu linuxu tam anlamıyla öğrenmek istiyorum komutları olsun yapabileceklerim olsun tabi bunu kendim de internetten arastırarak derslerini izleyerek öğrenirdim ama sormak istediğim benim gibi sıfırdan başlayıp öğrenenler nasıl öğreni nereden başladı ne izledi ne kadar sürede ne seviyeye geldi bunları merak ediyorum şimdiden teşekkür ederim.
 
Genel kültür olarak bildiğim Python ve c++ bilmek gerekiyor .
 
Linux sürümlerindeki program desteği yazılım depolarına göre belirlenir.
Her sürümün yazılım depoları default olarak yüklenmektedir.
Benim linux sürümüm LUBUNTU dur.
YAZILIM.png

Hemen hemen her sürümün yazılım depolarına yukardaki resime benzer şekilde erişebilir, uygun katagoriden dilediğin yazılımı yükleyebilirsin.
Benim PC den örnek iki yazılım.
2024-07-05-110215_1280x1024_scrot.png
2024-07-05-110200_1280x1024_scrot.png
Linux öğrenmenin ilk şartı önce kendi linux sürümünü dilediğin gibi özelleştirebilmek olmalıdır. Yani gerek masaüstü olsun, gerekse her türlü görünüm olsun özelleştirebilmelisin.
Daha sonra ilgili depodan uygun bir programı indirip yükleyebilmelisin. Bu işlem son derece basittir. İnternetten bir program indirmeye benzer olup, yüklenirken pr zaten kendiliğinden kurulmaktadır. Sana düşen şey bu programın ikonuna erişip tıklamak olacaktır.
İyice tecrübe kazandıktan sonra komut satırından her türlü işlem yapmayı da kavrayabilirsin.
 
Linux candır 🫡 kendime uygun dağıtımı bulmak azcık zaman aldı (peppermintos ve PopOs!). İhtiyacım oldukça ihtiyacım olanları öğrenerek ilerledim. Günlük kullanıcıyım, ihtiyacım olan windows programlarını da (vectric aspire) Wine ile kullanabiliyorum. Günlük kullanım dışında çok da derinliğe sahip değilim, keşke daha fazla yardımcı olabilseydim 🙏
 

Forum istatistikleri

Konular
128,745
Mesajlar
920,165
Kullanıcılar
450,817
Son üye
Neonay

Yeni konular

Geri
Üst