abuzerefendi
Katılımcı Üye
en çok kullandığım şey. cd versiyonunu kullanıyorum. tak cd yi çalıştır bilgisayarı ve kurtar tüm verileri
Sayın karaapak,Sayın eemabal bende yeni gördüm konuyu, bu sıralar laptop sabit disk imde ciddi hasarlar olduğu ile ilgili bilgisayarım hata mesajı veriyor bu yüzden konu dahada bir dikkatimii çekti, usb den işletim sistemi kullanmak gayet güzel fikir hem gittiğin heryere usb bellkete bilgisayarınıda götür anlamına geliyor sanırım, benim birkaç sorum var biri bunun bootable windows gibi bir çeşidinide gördüm gibi hatırlıyorum yani usbden windows işletim sistemi çalıştırmak olsa gerek alıştığım işletim sistemini kullanmak daha güzel olur bunun hakkında bir tecrübeniz veya bilgiinz var mı belki yanlış hatırlıyorumdur bu bootable windows sadece format atmak için bir usb kullanmakta olabilir. İkincisi sizin bahsettiğiniz Slax unix i bir usb belleğe yüklersem bu belleği halihazırda windows açık çalışmakta olan bilgisayara takıp usb üzerinde kurulu işletim sistemini kullanmadan bunu normal usb gibi kullanmaya devam edebilirmiyi dosya okuyup yazabilirmiyim yoksa kullandığım usb artık sadece gezici işletim sistemimi taşıyan bir araca dönüşmüş mü oluyor?
Şimdi siteye girince bir soru daha geldi aklıma 32-64 bit seçenekleri var 64 biti usb ye yükleyebilmek için usb de NTFS formatı olma zorunluluğu varmı yoksa FAT32 olsada bu usb ye 64 bit kurabilirmiyiz?