koray79
Üye
Merhaba daha önce açtığım başlıkta bulunan devrede bugün besleme katına 10000 mf kondansatör taktım . devre normal şekilde çalıştı fakat başka bir proje için bakır plaketi resimdeki matkap ile delerken farkında olmadan kısa devre yaptım. matkabın uçları anlık birbirine değdi devredeki röleli kısadevre koruma devreye girmedi ben kabloları ayırana kadar enerji komple kesilde ilk başta mj 2955 e baktım sağlam sonra lm 317 yi kontrol ettim yanmış. yenisini taktım şimdi sorunsuz çalışıyor.
Acaba bu 10000 mf kondansatör kısa devre anında rölenin tepkime süresini geciktirmiş olabilirmi.?
ayrıca mj 2955 e bir olmadı matkapla delerken voltajı 5 volt a ayarlı deliyorum matkap normalde 12 volt ile çalışıyor ama çok hızlı döndüğü için bakır plaketi delerken çizilme oluyordu. o yüzden düşük devirde kullandım. eski besleme kondansatörü 4700 mf idi
Acaba bu 10000 mf kondansatör kısa devre anında rölenin tepkime süresini geciktirmiş olabilirmi.?
ayrıca mj 2955 e bir olmadı matkapla delerken voltajı 5 volt a ayarlı deliyorum matkap normalde 12 volt ile çalışıyor ama çok hızlı döndüğü için bakır plaketi delerken çizilme oluyordu. o yüzden düşük devirde kullandım. eski besleme kondansatörü 4700 mf idi