Ultra Precision Metal Film Leaded Resistors
Eşlenik transistörler birbirinin aynısıdır.
ML çok ama sarı olanlardan çok. Bunlar daha kötü. En son çare kullanılabilir.
Gerçek kalite ML kondansatörde dikkat edersen V harfine benzer bir sembol vardır. Bu işaret çok katmanlı olduğunu ifade eder.
Devre bağlantı durumuna göre farklıdır.Peki hocam
Peki MKP kondansatörler mi, yoksa ML olanalar mı ses devreleri için daha hassastır?
Seramik kondansatörler çaresiz durumda kullanılabilir. Parazitlere açıktır. Yani onları artık kullanma.İyi akşamlar hocam bugünün sorusu da ceramic trimmer capasitorBakmadığım yer kalmadı bütün kondansatörleri korona yemiş kaliteli ML kondansatör yok internette.
Aklıma gelen soruyu size soramadan edemedim.Bizim devredeki 33p için 9,8 -60pF ceramic trimmer capasitor taksam .Önceden 33p olarak ayarlasam verim alabilir miyim?Yoksa vışlamalarla boğuşur muyum?
Aslında şu an süper çalışıyor devre.Ancak tizler gitti biraz gibi geliyor.
1-Hocam yani benim burada dinlerken ne duyduğumu siz oradan duyup derdime çare oluyorsunuz ve teknik açıklamasını yapıyorsunuz.Bilgi donanımınıza hayran olmamak elde değil.Esasen senin devrede tizler gitmemiştir. ROLL-OFF frekansın alt frekanslara genişlediği için daha yoğun bass alıyorsundur.
Peki LM1875 leri yakma hangi durumda gerçekleşiyor?Biraz ipucu alsam?Yani 100nf taktım yandı .Aaa yandı mı diyeceğiz.Bizim ölçümümüz ne olacak?Sadece duyum olmasa gerek.Herkes farklı duyar?Bunun ölçüm değeri olacak mı?Cx için yüksek kalite kondansatör şarttır. 100nF ila 220nF arası sarı ML kullanabilirsin. Hangi değerin daha iyi olduğunu test edebilmelisin.
Aynı zamanda oradaki trimpot ile kazancını ayarlayabilmelisin
Tizler için daha iyi olsun demek istememiştim .Malzeme kalitesine bağlı olarak elde edilen sinyal kalitesi diye düşünmüştüm.5562 nin kalitesi daha iyi ise daha iyi netice alabilirsin. Ancak sesin rengi değişmez. Yani tizler artmaz.
Ancak bilimin uğruna bulabildiğin her dual op-ampı test edebilirsin.
İşte bunun için iyi bir ölçüm tekniği ve ciddi ölçü aletlerine ihtiyaç vardır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?