Loadcell Seçimi ve PLC

yagmur_px

Üye
Katılım
19 May 2010
Mesajlar
28
Puanları
1
Merhaba.

Bir yük hücresi ilebir sistemde meydana gelen 0-10 ton çekme kuvvetini ölçmek ve bu kuvveti PLC ile değerlendirmek istiyorum.

ilk olarak kuvvet uygulandıp hemen çekildiğinde ve tekrar yüklendiğinde yük hücresinin algılamı hızı? hassasiyeti ve yük hücrelerinin cevap verme süreleri?

yük hücresi çıkışları 0 - 5 V yada 4-20mA olabiliyor araştırmalarıma göre. sensör çıkışında mA ve V'u neye göre tercih etmeliyiz.yoksa aralrında fark yok mu?.. ve sensörü direk olarak PLC analog modülüne bağlamakta bir problem oluyormu? ( 0v=0 ton 5V = 10 ton değilmi ?)


bir PLC nin analog giriş modüllerinden birine mA değeri diğerine V analog değeri veren iki farklı sensörü bağlamakta bir sakınca varmıdır...?

Fiyatları nekadardır... Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...Şimdiden Teşekkür ediyorum...
 
Puls Elektronik - Load cell, Loadcell, Yük Hücreleri, Digital Ağırlık Göstergeleri, iml robot, Tartım Sistemleri, Statik Yükleyiciler, Statik Ölçümü, Statik Önleyiciler sevgili arkadaşım bu siteyi ziyaret et ve iltibata geç bırak arkadaşlar sana hem maaliyetini çıkarsın hem malzeme seçimini yapsın hatta işi bile yaparlar :) şaka bir yana çok ilgileniyorlar ben bu forumda birkaç arkadaşa daha verdim bu linki iltibata geçmişler hepsi geri dönüş yapıp teşekkür ettiler sanada bir ziyaret et derim....




başarılı çalışmalar...
 
Fatek PLC nin Loadcell modülü var, loadcell'i arada bir çevirici olmadan direk modüle bağlıyorsun, pratik ve güvenilir çözüm...
 
siemens kullanyosanız sıwarexMS modul sadece bu iş için yapılmış işinizi görebilir.
 
Teşekkür ederim

yük hücresi analog çıkışları çıkışları direk olarak PLC analog girişine bağlanamıyor mu?:s
 

Forum istatistikleri

Konular
129,207
Mesajlar
924,256
Kullanıcılar
451,575
Son üye
ferhat5555

Yeni konular

Geri
Üst