lodsel

alwinnn

Üye
herkese selam
4 adet loadcell yada fazlasını kullanıyorum.istediğim şey her loadcellin çıkışını indikatörden ayrı ayrı görmek
mesela 1,köseye 500kg yük koydum 498 kilo okudum bunu ben indikatörden kolaylıkla 2 kilo artırabileyim o içerisinde çarpan katsayısını değiştirsin
2,köse 500kg yu 502 gösterdi onuda 2 kilo indirebileyim şuanki sistemde potansiyometre ile bu oluyor oda sağlıksız.buna ek olarak toplama kutusundan indikatöre wi fi ile haberleşsin

Hassasiyeti 5kg yapabilirsiniz ancak diyelim gerçek bilgiye ihtiyacınız olduğunda yani diyelim satış yapıyorsanız bu bilginin 4 adet indikatörün de ortalamasını kullanmanız durumu bekli olabilir.

Ancak sonuçta kullandığınız platformun mekanik aksamı da önem arz ediyor.

ben istediğim durumu yazdım hassasiyet çok önemli ve hiç hata yapmamalı bu olabilir yurtdişında var.indikatörden lodsellerin kilosu artırılıp azaltılabiliyor

Offset ekleyebilirsin tabi ki sonuçta eğer hassasiyet önemli ise ve hata yapmamalı ise bunların dışında eğimi de ölçüp ilgili alana doğru offset eklemen veya çıkartman gerekecektir.

indikatörden her lodseli nasıl görebilirim her lodselin çıkışına ads1232 mi koymalıyım

Indicator tipi / marka model nedir? Belki hali hazırda çıkış bulunuyor olabilir.
Analogtan dijitale çevirme işlemini ne için yapmak istiyorsun o taraflar çok anlaşılmıyor.

Kendi tasarladığın bir devre mi var?

Örneğin:

http://www.esit.com.tr/tr/urun/437/300/indikatorler_ve_kontrol_cihazlari_eci_kontrolor

Böyle bir ürün var diyelim ve çıkışı 4~20mA veya 0..10V bu bilgiyi başka bir cihaz ile kontrol edebilirsin PLC Analog Input gibi.

Merhaba,
Her Loadcelli ayrı ayrı görmek için her loadcell bağlı adc olması lazım tek indikatörden göremezsin. Köşe ayarlarını ise ya bağlantı kutusunda trimpotlar vardır oradan ayarlanabilir yada kullandığın indakatöre özel program var ise oradan ayarlanabilir ve kalibre edilebilir.

tek indikatörden görüp ayarlanabiliyor bu ürünü gördüm kullandım ama toplama kutusu trimpotlu değildi
trimpotlu toplama kutusu klasik sistem şimdi yeni sistemler çıktı ve bu teknolojiyi öğrenmem lazım

Forum istatistikleri

Konular
130,299
Kullanıcılar
453,556
Son üye
Diaries

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri