Bende yeni başladım lojik devreler hakkında bilgim var entegrelerle vs. uygulamalarını bi çok kez yaptım fakt Akıllı röleleri ilk kez kullnıcam ypmk ıstedgım şey
Siyah parçayı fikstüre oturtcm ve click swıtch ile bunu algıcak (input1) çıkşta bağlı olan piston mili parçanın üzerine gidicek parçanın cıkmasını engellicek. 3adet sensor kullancım piston ileride olduğu konumda iken tek tek siyah parçaya beyaz parça montajını yapıcam. 3 sensör de kndıne ait olan beyaz süngeri algılıcak. Çıkışta Ve valfı kullnmam gerek çünkü 3 sensörde sistemi ok eldiği zaman çıkış lojık olarak 1 olamalı . Siyah parça uzerine 3 adet beyaz parça mntajını yaptım sistem ok verdi ve piston geri çeklmesi gerek ve parçyı fikstrden alıp aynı dönguyu sağlamalıyım
Ama parçayı ılk taktığım sırada clıck swch parcyı algılayıp piston kolunu ileri sürdü, aynı zamnda montaj ypıldkktn snra sistem ok vericek, piston kolu geri nasıl gidicek ?
Fiber optık sensörlerle algılatmayı düşünüyorum (3 sensor olduğu için İnput 2-3-4) Toplam 4 giriş oldu