LPG Tank Basıncını nasıl ölçebiliriz ?

solidus

Üye
Katılım
27 Kas 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar. LPG tank basıncını pic ve adc kullanarak ölçmek istiyorum. Bu amaca uygun sayısal ya da analog farketmez hangi sensörler işimi görür ? Bu konuda karşılaşabileceğim zorluklar neler olabilir ?
 
en büyük zorluk exproff olmalı yani projeyi yaparken de proje tamamlanıp çalışırken de senin yüzünden patlama olmamalı. insanlar hava uçmamalı

bu yüzden pic kullanma derim , öyle plastik kutu da pek exproff olmaz , gerisini düşün
 
Bence fark basınç trasmitteri kullan 4-20 mA yada 0-10V analog çıkışı istediğin gibi kullanabilirsin tr escape nin dediğini gözönüne alırsan iyi olur.
 
Benim düşüncem lpg tank çıkış borusuna bir T atarak sensörü ve çıkış borusunu buraya bağlamak. Sayısal çıkış veren ve sızdırmazlığı garantili olan bi sensör yok mudur ? Ve PIC kullanmanın ne gibi bir zararı olabilir ki ?
 
Dispenser hattindan(yuksek basinc hatti) olcme yapmaniz durumunda genelde dalgic pompa kullanildigi icin pompa cikis basincini olcmus olacaksiniz. Corken vana diye tabir edilen diferansiyel vananin donus hattindan olcum yaparsaniz istediginiz sonucu alirsiniz. Genelde georgin marka exproof basinc transmitterlari kullanilir. Exproof ozelligini ek noktalarina kazandirmak icin; hava izolasyon jelleri vardir, jole gibi olurlar. Telekom kablolarina ek yapan kisilerden temin konusunda yardim alabilirsiniz.
 
Endress-hauser marka PMP-131 , bir konvertör kartıyla kullanılarak hem en ekonomik ve hemde iyi bir çözüm üretmiş olursun. İşini fazlasıyla görür.IP'si ve Zone değerleri gazlı ortamlar için olanını tercih et.
 
mehaba kardeşim birazcık uydurma olacak ama normal basınç saatine bir potansiyometre bağlayıpta çok hassas bir ölçüm yapabilirsin pic le çıkışınada bir 4 lü display kullanırsın yada lcd böylece işin bitmiş olur. bunun için 16f876A yada daha fazla bacak gerekiyorsa 16f877A kullanabilirsin şimdiden iyi çalışmalar
 
Potansiyometreyi nereye baglayacagiz? Ibre Potansiyometre saftini mi cevirecek?
 
Carelin 0-10 bar ve 4-30 bar arasını ölçen 0-5 V analog çıkışlı ve rekorlu basınç transdüserleri var bunları kullanabilirsi ama pic devreni çok basit tutma ve sensoru gidiş hatına bağlama. Yoksa :eek: :D
 

Forum istatistikleri

Konular
129,047
Mesajlar
922,814
Kullanıcılar
451,314
Son üye
teslamotor

Yeni konular

Geri
Üst