arkadaşlar lütfen kimse alınmasın ama özel sektörde şöyle bişey var adam senin okuduğun okulu çokta takmıyor açıkçası işin ucuzu ve elemanın ucuzu olsun işi yürüsün gerisi hikaye diyor burası türkiye kimse kendini kandırmasın okumak tabiki çok güzel birşey ama burası güzelim türkiye arkadaşlar herkes işinin yürüdüğüne bakar çoğu fabrika mühendis bile çalışırmıyor başka bir mühendise bakım sözleşmesi yapıyor gerisini bulduğu elemana halletiriyo keşke herkes okusa okumak bilgili olmak çok güzel bir olay
her dıuplomalı bence muhendıs değıl ben Elektronik muhendislığınde araştırma laboıratuvar teknisyenıydım şimdı emeklıyım çalıştığım zaman okulun en başarılı oğrencılerınden bırı masamın uzerınde bakırlı plaketler vardı devre çıkarıyordum devamlı masamın uzerınde olurdu bu oğrencı bana bır gun dedığını aynen yazıyorum abi bu bakırlı kartlar ne işe yarıyor her geldığımde masanda goruyorum bunu dıyen oğrencı mezun olacak oğrencılerden bırı muhendislıkte teorı mukemmel verılıyor ama basıt bır transistorun bacak bağlantısını bılmıyor pratıkte sifir boyle muhendislerımız kusura bakmasınlar ben muhendisım demesınler
arkadaşlar ben anlatamıyorum heralde şimdi burada suçu sadece bu soruyu soranda mı aramak lazım maden siz üniversitede çalışıyordunuz o arkadaşa neden öğretmediniz bakırlı plaketin ne olduğunu (göreviniz değilse bile insanlık namına yapabilirdiniz) illa gelip sorması mı gerekiyordu. Bak ne kadar güzel görmüşsünüz üniversitelerdeki eğitimin kötü olduğunu peki düzeltmek için ne yaptınız. Ben de sizen bizzat yuaşadığım olayı anlatayım; üniversite 3. sınıftayız ve bahar dönemi yani 3. sınıf bitiyor sınıfta havyanın ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar vardı(azımsanmayacak çoğunlukta) gittim hocanın yanına hocam bu ne adamlar daha havya nedir bilmiyor bu insanlar seneye mühendis olup piyasaya çıkacaklar birşeyler yapalım dedim "ne yapabiliriz ki?" diye cevap verdi dedim haftaya herkes havya getirsin baskı devre çıkarıp onun üzerine devre kuralım cevabı "ya boşver şimdi onun için izin almak gerek asistan da yetersiz gelir kim ilgilenecek" oldu dedim hocam gerekirse ben de asistanlık yaparım yeter ki arkadaşlar bişeyler öğrensin "ya şimdi biri elini falan yakar başımıza iş açarız" dedi. Şimdi sorarım sizlere suçlu öğrenci mi? bu eğitim sistemini devam ettiren zihniyet mi? ya da oturup burada bu öğrencileri yargılayıp da bu sistemi düzeltmek için hiç uğraşmayan ucuza çalıştırırım nasılsa bize muhtaçlar diyen fırsatçılık yapıp ucuza çalıştırmya kalkan sonra da sen mühendissin yapacaksın diyerek her işi üzerine yıkan işverenler de mi??????????????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?