ruzgar78
Üye
Patron bir mühendisin bilgisini kiralar Mühendiste bu bilgiyi hayata geçirir ve patrona satar diğer problemler çalışanı ilgilendirmez ayrıca zamanında maaşını alıyorsa gerçek usulden sigortası yapılıyorsa AR-GE ve eğitim için yeterince finansman sağlanıyorsa başarı kendiliğinden gelir zaten.Yanlız Elektronik çok geniş bir yelpaze her alanda mükemmel olmak çok zor ancak bu eksikler şirket tarafından düzenlenen eğtimle olur bu gün iş boşvurusu yaptıgınız bir fabrikaya gittiğinizde çok farklı beklentilerle karşılaşa bilirsiniz belkide hiç ilgi duymadığınız bir konu en son ünv.gördüğünüz bir konu bile olabilir.Yanlız piyasada genellikle yapılan iş ve projeler yarı iletenlerin piyasa değeriyle değerlendiriyorlar formlarda görmüşünüzdür her şeyi hazır istiyorlar nerdeyse ve alınan bu projeleri kullanarak para kazanıtyorlar ve bu mesleği o kadar baside indiryorlarki okadar yani ben piyasanın içindeyim adam bi dizel motorun yağını değiştirip ayar yapıyor 300 tl işçilik yazıyor sen 3000$ değerinde bir karta smd transtor takıyorsun 100 tlistiyorsan kıyamet kopuyor.Gidip sormuş elektronikçiler çarşısına 2 tldemişler buyrun işte işi bilsenizde sonuç bu formlara bir çok meslek grubu hatta birini okudum kuluçka makinesi yapıp elektronik aksamını komple formda bir arkadaştan aldı.Yapmayın böyle arkadaşlar insan bazı konularda bir yerlerde yardıma ihtiyaç duya bilir ama her şeyiyle tabi bir diğer üyede bu mesleğe elektronik pahalı bir hobi deiş artık ülkemizde elektronik hobir dir arkadaşlar tenis oynakmak gibi balık tutmak gibi profosyonel olarak yapmak için ne kadar zeki olursanız olun sonuç paraya dayanıyor sermaye yada bir fabrikada çalışacaksınız .Adam elektronik mühendisi olmuş hayatında direnç görmemiş kişiler var.prosudur işte