Mıknatıs Yönü

Motor tarafindan uretilecek torkdan bahsediyor. Akimin dalga sekliyle oynayarak (akim dalga sekli kare dalga ya da trapezoidal secilerek) uretilen torkun gelistilebileceginden bahsedilmis.

Ornekte karedalga formunda akim kullanalim demis.

Developed (gelisitirilmis) torque yerine produced (uretilmis) torque daha mantikli gibi fakat; uretilen torku akimin siddetiyle degistirebilirken burda akimin dalga seklinin tork uzerindeki etkisini incelemek icin developed kelimesi secilmis diye dusunuyorum.
 
Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. Sorum olursa yine sorabilir miyim ?
 
Elbet sorabilirsin. Fakat cevaplarim bildigimden degil yorumdan ibaret. Sen gene arastirmaya devam et.
 
Elbet sorabilirsin. Fakat cevaplarim bildigimden degil yorumdan ibaret. Sen gene arastirmaya devam et.
Elbette devam ediyorum. Sizin açıklamanızdan sonra bir miktar daha baktım ve eğer doğru öğrendiysem cogging torque şu demek. Rotor ile stator arasında boşluk var. Bu boşluğu rotorun dönmesi için bırakmak zorundayız fakat bu boşluk tork kayıbına ve manyetik kayıba neden olmakta.
 
Yok oyle degil, dedigim gibi.

Cogging tork rotor stator etkilesiminde duzensizligine neden olan etkenlerden dolayi (kutuplarin silindirik formdan uzak oldugu noktalardan dolayi vs) mili dondururken rotorun yavaslayip hizlanmasina dolayisi ile torkta dalgalanmaya neden olan tork.

https://en.wikipedia.org/wiki/Cogging_torque
 
Evet şimdi baktım . Sizin dediğiniz doğru. Bir sorum daha var. Aşağıda mıknatıslanma yönünü göstermektedir. Sağdaki mıknatıs yukarı , üstteki mıknatıs solu , soldaki mıknatıs aşağıyı ve aşağıdaki mıktanıs sağı göstermesmesi sebebi ne olabilir?
 
Son düzenleme:
"Arka arkasına giden çizgiler" ne demek?
 
Cizimi yapan ne maksatla o oklari cizmis ona bakmak lazim. Bunun icin gene bu cizimi aldigin kaynaga basvurmak gerek.
 

Mıknatıs yönleri bu şekilde belirlenmiş .Bu şekilde belirlendiği için sağ mıknatıs yukarı(magnet 1) , üstteki mıknatıs(magnet 2) sola, soldaki mıknatıs (magnet 3) aşağı , aşağıdaki mıknatıs (magnet 4) sağa doğru mıknatıslanmasını bekliyordum. Bu arada sizi çok yordum kusura bakmayın. Mıknatıslanma yönü kutuplanma yönü ile aynı şeyi ifade ediyor diye biliyorum.
Şimdi çözdüm. Mıknatısların (magnet 1,2,3,4) direction kısmına bakınca yönlerini ifade etmektedir. Teşekkürler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…