Mıknatıslanma

erkut80

Üye
Katılım
13 May 2008
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar merhaba yaklasik 500 adet zimbanin ayni anda kesim yaptigi bir kalip var. yaklasik 4 sn de bir basim yapiyor. zimbalar uzerinde Elektriklenme oluyor ve zimbalar kestigi ufak sac parcalarini pres yukari cikar iken beraber yukari kaldiriyor. govdeyi harici olarak toprakladim ancak miknatislanmayi kaldiramiyorum tekrar olusuyor. bu konu ile ilgili onerileriniz ve yardiminiz olursa cok sevinirim...
 
Mıknatıslanma, metallerin ani darbe yemeleri üzerine olusuyordur. Bunun elektriklenmeyle alakası olduğunu sanmıyorum.

Yapı izin veriyorsa zımbaların yakınına güçlü elektromıknatıs koyup arada bir demagnetizasyon işlemi yapılabilir. Bir başka çözüm de saç malzeme önceden zıt mıknatısiyet kazandırılıp daha sonra prese sokulabilir.

Daha pratik çözüm varmı bilmiyorum.
 
miknatislanma gercekten zimbalarda olusuyor.. zimbayi kalip disarisina aldigimda ufak sac paraciklari zimbaya yapisiyor.. ancak soyledigin gibi elktromiknatis kullanarak zimbanin uzerindeki yuku alabiliyorum. simdi geriye kalip calisir iken bu yukleri alabilecek etkiyi yaratmak.. onerin icin sagol
 
Kağıtlarda, statik elektrik oluşur.Bunu ortadan kaldırmak için,kağıda temas edecek şekilde,makinanın iki
ucuna bağlanmış bir tel bağlamanızda da yarar var.
 
evet rulondaki kagitlarda statik elktrik olusuyordu bunu da kagit sarma makarasi uzerinden topraklamistim. ancak hat galiba biraz ufak.. cektigim kablonun kesitini simdi birazdaha buyultup oyle devam edicem
 
Kesitin,çok büyük olmasına gerek yok.Topraklama temasının iyi olması yeterlidir.
 
baktim o kisimdaki topraklamada bir sorun yok.. sac kaliba yuksuz sekilde geliyor..
sadece zimbalarda miknatislanma kaliyor hala bu yuku kaldiramiyorum :-[
dedigim gibi eger tek tek eloktro miknatisa zimbayi yakinlastirirsam uzerindeki miknatislanma kalkiyor.. bu islemi cok kez denedim ancak bir sure sonra tekrar eski hale geciyorlar.. govdeye yaptigimiz harici topraklamayi mi buyultmem gerekir ?? presin yaklasik 3-4 m yakinina 2m lik bakir cubuk caktik 50mm kesitinde topraklama kablosu ile ana govdeyi toprakladik..
 
Topraklama ne alaka? Bahsedilen seviyede miknatislama olusmasi icin metal yuzeyden dehset akimlarin akmasi lazim.

Sizin basiniza gelen olay demir esasli bicaklari olusturan atomlarin hizaya gelmesi. Elektromiknatislari uygun sekilde konumlandirabiliyor bir baska deyisle makinanin bir parcasi yapabiliyorsaniz her vurus ardindan elektromiknatislari otomatik enerjileyen basit bir duzenek yapilabilir. Bu sayede miknatisiyet otomatik olarak yok edilir.

Sonucta presin her vurusunda bicaklar miknatislanacak ama hemen ardindan da demagnetize olacak.
 
ayni problemi baska bir firma topraklama ile yok ettigini iddaa etti..
bu 100*50 yaklasik 60mm yuksekliginde cok buyuk olmayan bir kalip.. makina calisir iken sedece zimbalari eloktromiknatis etkisine sokmam cok zor. sadece zimblarin sabit durdugu kalibin ust baski bolgesine bu elektromiknatislari konumlandirabilirsem yine yeterli olabilirmi ?? yoksa zimbalardan ne kadar uzaklasirsak eloktromiknatis kuvvetini okadar daha artirmammi gerekir ??
 
sn.erkut80

Kullanmakta olduğunuz sistemin bir fotografını yollarsanız daha isabetli yanıtlar alıcağınız kanaatindeyim böylece bizde sistemi tam olarak görmüş ve ona göre fikir yürütmüş oluruz.

Kolay Gelsin...
Saygılarımla...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,822
Mesajlar
920,774
Kullanıcılar
450,911
Son üye
fatih41311

Yeni konular

Geri
Üst