Mach 3 kontrol kartı bağlantısı

Arkadaşlar elimde mach 3 DD8727T4V1, dört eksen kontrol kartı var bunun usb interface ve motorlarla olan bağlantısını yapamadım. Sadece güç kaynağını bağlayabildim gerisi gelmedi.
Step motorlar 4 kablolu, yeşil siyah mavi ve kırmızı uçları var bunların hangisi A+ A - B+ B- ? Bulamadım internetten baya baktım hiç bişe anlayamadım. Mach 3 le usb arasında da bağlantı yapamadım yani neyi nereye bağlayacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok makbule geçersiniz. Teşekkürler...
IMG-20170922-WA0018.jpeg
IMG-20170922-WA0014.jpeg
1506194434290544116605.jpg

Anlayamadım pek hangisini hangisine bağlayacam mesela xp yi cwx e xd cpx e mi sırayı böylemi takip etmeliyim ? Bide out ve in ve com var bunlar boşmu kalacak ?

cwx > xd
cpx > xp
cwy > yd
cpy > yp şeklinde

com+ kısmına usb kartta 5v bağlıyorsunuz
EN girişi isteğe bağlı

Dörtlü klemenslere de motor kablolarını bağlayacaksınız

Peki out ve in klemenslerine bişe bağlanmıycak mı ?
usb kartta olanları diyorsunuz heralde

inputlar (in) sersör (limit yada home için), dışardan fiziksel buton girişleri (start, stop, acil stop, pause, home vb.)

outputlar (out) bunlarla da sıvı soğutma, hava ssoğutma vb. gibi şekleri kontrol edebilirsiniz.

avi, acm, 24v, dcm bunlarda spindle motorun sürücüsüne bağlanıp spindleyi mach3 üzerinden otomatik olarak çalıştırıp ve hızınızı ayarlamanızı sağlar.

Sağolun çok yardımcı oldunuz, bide usb kartta siyah port gibi bi yer var kare oraya paralel portmu bağlayacaz.

Benim yeni ethernet kartın USB versiyonu bu.
Harici güç bağlamayı unutma. USB gücü yetmez. Sonra kabahati usb karta bulursun.

Çok teşekkür ederim Yusuf Seylan. Deneyip görüşlerimi bildiririm

Harici güç kaynağı derken usbyemi bağlayacam nasıl bağlayacam yani

Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri