Mach3 cnc kartı ile output kontrol nasıl yapılır.

Arkadaşlar merhaba
4-eksen-cnc-kontrol-karti-mach3-usb-uyumlu-3.jpg

Fotoğrafta gördüğünüz cnc kontrol kartını kullanıyorum. Sadece 2 eksende hareket yapacak bir sistem var. sistemde her hareket sonrası bir lineer aktüatör çalıştırmam gerekiyor. Bunun için out1 - out2 - out3 - out4 pinlerini nasıl kullanabilirim. Bu pinlerden çıkış alabilmek için Mach3 de nasıl bir yazılım yazabilirim. İlk defa bir cnc kart ve mach 3 kullanıyorum internette bilgi bulamadım.

Herkese teşekkürler.

Her hareket sonrasından kastın tam olarak nedir? Makinanın tam bir döngüsünü yazarsan daha iyi olur

Mach3.JPG

Örnek bir yazılım olarak resmin g kodlarını çıkarttım. Her g2 kodunun arasında lineer aktüatörü hareket ettirmem gerekiyor. Bir resmi nokta nokta çizecekmişim gibi düşünebilirsiniz projeyi.
Makine ile 2 boyutlu bir resmi tahta üzerinde nokta nokta olarak çizmek hedefim. Resmin g kodunu çıkarttım yardımcı programlar ile. ama pozisyonlar arası lineer aktüatör ile noktayı nasıl koyarım o kısımda takıldım.

X ve Y ekseninde pozisyona götürüp z ekseninide aktüatör ile kontrol etmek istiyorsun anladığım kadarıyla
Yapılabilir bir şey derinlik için bir gecikme gerekir. Onuda sen bulucan macro yazıldıktan sonra

aynen z ekseni hep sabit bir mesafe ilerleyecek çıkışları nasıl kontrol edebilirim onu soruyorum.

Programı ekledim. Youtube videolarına bakarak yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

sivri yada sivriye yakın bir uç ile darbe ile resim oluşturmaya çalışıyorsan bence z ekseni her satırda sonra in çık yapmak yerine dikiş makinasının iğnesi gibi seri git gel yapacak x y eksenleride çizimi takip edecek.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri