Mach3 CNC yapimi destek lutfen

@Serdark@

Üye
Merhaba, Ahşap işlemek için mach 3 CNC yapmayi planliyorum 4 adet nema23 ile çift x eksenli bir CNC yapicam insalalh,mekanik kısmını hallettim ancak bağlantı için destek verirmisiniz tüm malzemeleri aldım ama ayrıntılı bir montaj diagrami bulamadım destek verirseniz mutlu olurum mach3 USB kartım resimdeki den,dm556 sürücü var. 4 adet limit switch var.Nema23 stepler 8 kablolu.Elektrik elektronik temel bilgim var sema okuyabilirim ,tek ricam kullanacagim kablo kesitleri ve montaj diyagramı için destek vermeniz ,şimdiden teşekkür ederim.Guc kaynağım 24v 25 a.
images (1).jpeg

Son düzenleme:
1. Önemli konulardan biride kesim hızınız. Önce bunu belirleyin, sonra buradan yola çıkarak Neme23 motorun torku yapacağınız işe ne kadar uygun olduğu ortaya çıkacak.

2.Vidalı mil hatvesi ne kadar

3. Kesim hızınızda, torkunuzun max olabilmesi için redüksiyon kullanmanız gerekecektir.

Bu bilgilerden sonra devam etmek daha doğru olur.

4. Kullandığınız Mach3 kartı USB olduğu için, usb kablosunun kısa ve ferit filtreli olması gerekir.

5. İndüktif (proximity) Home. Sensör kullanmanız tavsiye edilir.

1. Önemli konulardan biride kesim hızınız. Önce bunu belirleyin, sonra buradan yola çıkarak Neme23 motorun torku yapacağınız işe ne kadar uygun olduğu ortaya çıkacak.

2.Vidalı mil hatvesi ne kadar

3. Kesim hızınızda, torkunuzun max olabilmesi için redüksiyon kullanmanız gerekecektir.

Bu bilgilerden sonra devam etmek daha doğru olur.

4. Kullandığınız Mach3 kartı USB olduğu için, usb kablosunun kısa ve ferit filtreli olması gerekir.

5. İndüktif (proximity) Home. Sensör kullanmanız tavsiye edilir.
Vidalı mil 1204 4 hatve ,kablo kısa ve Ferit filtreli evet.reduksiyon mevcut bağlantıyı bununla yapicam,kesim hızıni nasıl ayarlamam gerekiyor bilmiyorum.Baslamak için bağlantıyı yapmam gerekiyor maalesef o konuda takıldım ,bir calistirabilsem sanırım diğer konuları da ogrenicem inşallah. Ayrıca ve özellikle vakit ayırıp bilgilendiginiz için çok teşekkür ederim sağolun işleriniz rasgelsin insallah

Vidalı mil 1204 4 hatve ,kablo kısa ve Ferit filtreli evet.reduksiyon mevcut bağlantıyı bununla yapicam,kesim hızıni nasıl ayarlamam gerekiyor bilmiyorum.Baslamak için bağlantıyı yapmam gerekiyor maalesef o konuda takıldım ,bir calistirabilsem sanırım diğer konuları da ogrenicem inşallah. Ayrıca ve özellikle vakit ayırıp bilgilendiginiz için çok teşekkür ederim sağolun işleriniz rasgelsin insallah
Tavsiyem, tam karar vermeden önce hiç bir şey satın almayın..
Önce elinizdekierin listesini verin.,
Tezgahınızın boyutlarını ne kadar düşündünüz?
Redüksiyon olarak bir planınız varmı?

1204 Vidalı miliniz 1000 rpm de döndüğünde salınım yapabilir, daha büyük hatve ile değiştirme şansınız var mı?
(Tabi hız, redüksiyon ile yavaşlatılarak).

Mesela böyle bir tezgah mı düşündünüz:
Ölçüler 1mX1m, çalışma alanı 73cm X 81cm Motorlar Nema23

OIP (1).jpeg
,

Forum istatistikleri

Konular
130,232
Kullanıcılar
453,436
Son üye
burccu

Yeni konular