Mach3 CNC yapimi destek lutfen

Nema 23 bu resimdekini kullanicam.8 kablolu 24 v power supply ile kullanicam

Ancak bu kısmı anlamadim..

"4 Eksen bağlantısını yapmak (X, Y, Z, A) ve A eksenini Y ekseninin "Slave" i yapmak (kölesi). Bunu Mach3 içinde yapacaksınız." çift y ekseni kullanmak için nema motor ve sürücü çıkışlarını mach 3 karttaki ayni y ekseni cikcindan almak gerekmiyor mu eszamanli çalışması icin?

17378913702476659710502889218270.jpg

Mach3 > Config > Slave Axis

slave_axis.png

Mesela yukarıda, Y ekseninin 2. motoru, Mach3 kartındaki A eksen çıkışına bağlanmış ve A ekseni Y ekseninin kölesi (Slave) yapılmış.

Yani A ekseni Y ekseni ile eş zamanlı çalışacak.

stepper_serial2.png

Son düzenleme:
Tekrar teşekkürler,açıklama çok net olmuş çok teşekkür ediyorum. İleride 4. Eksen eklemeyi düşünüyorum ,slave yapmadan başka bir yol mümkün mü ,mach3 kontrol karti y ekseninden çift çıkış alsam sıkıntı olur mu?

Estağfurullah, tabi, Y eksenine 2 sürücü bağlayabilirsiniz.
Ancak DIR ve STEP sinyallerini aralarında hiç "zaman" farkı olmaması gerekir, paralel bağlarsanız, "opto coupler"lar arasındaki fark gittikçe artar ve Y ekseni bir süre sonra "kasmaya" başlayabilir, bunu önlemek için sürücü "opto coupler" larını seri bağlamak gerekir.
Yarın çizip gönderebilirim.

Ek olarak eğer ilerde daha profesyonel bir tezgah yapmak isterseniz ethernet ile haberleşebilen, daha fazla giriş/çıkışlı kart almanızda fayda var.

Sabırla dinleyip destek verdiğiniz için özellikle teşekkür ederim,detaylı aciklamalariniz çok aydınlattı ,çok saolun ,işleriniz rasgelsin insallah...
Estağfurullah, tabi, Y eksenine 2 sürücü bağlayabilirsiniz.
Ancak DIR ve STEP sinyallerini aralarında hiç "zaman" farkı olmaması gerekir, paralel bağlarsanız, "opto coupler"lar arasındaki fark gittikçe artar ve Y ekseni bir süre sonra "kasmaya" başlayabilir, bunu önlemek için sürücü "opto coupler" larını seri bağlamak gerekir.
Yarın çizip gönderebilirim.

Ek olarak eğer ilerde daha profesyonel bir tezgah yapmak isterseniz ethernet ile haberleşebilen, daha fazla giriş/çıkışlı kart almanızda fayda var.
Teşekkürler çok saolun,önerebileceginiz bir kart var mı bunun icin

Mehmet Bey size nasıl ulaşabilirim ,tabi sakıncası yok ise ,veya bu mecrada dm var mı sakıncası yok ise tabi
Hayır, ancak motor milleri birbirine bakıyorsa, diğer motorun ters dönmesi gerekir A ve B sarımları çapraz bağlanacak.

Ekli dosyayı görüntüle 113837
Mehmet Bey size nasıl ulaşabilirim ,tabi sakıncası yok ise ,veya bu mecrada dm var mı sakıncası yok ise tabi

Hayır, ancak motor milleri birbirine bakıyorsa, diğer motorun ters dönmesi gerekir A ve B sarımları çapraz bağlanacak.

Mehmet Bey selamlar; switch kablolarını panele soketle taşımak istiyorum (sökülüp takılabilir sekilde.Bunun için ikili hoparlör terminali kullanmak istiyorum ancak uygun mudur,çektiği akıma dayanır mı acaba? Kasa içine montajı tamamladım ve beslemeleri yaptım , resimler ekte tavsiyeleriniz ve desteğiniz için tekrar teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-02-10-10-24-24-459-edit_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-02-10-10-24-24-459-edit_com.android.chrome.jpg
    50.9 KB · Görüntüleme: 4
Bu endüstriye uygun malzemeler seçmenizi tavsiye ederim.
Bumalzeme pek uygun değl.
Klemens kullanabilirsiniz. Soketli veya sıra klemens/terminal blok olabilir.
Özdisan a bakın, veya örnek:
Genelde kullanılan, ekonomik çözümler
OIP (2).jpeg
download (1).jpeg

Son düzenleme:
Mike jak aynen tamam bundan alayım.tesekkur ederim

Mike jak aynen tamam bundan alayım.tesekkur ederim

Benden istediğiniz dm556 surucunun resmi ekte Mehmet bey ,kullandığım nema23 bilgilerini de iletiyorum ekli resimde

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-02-10-16-24-38-252-edit_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-02-10-16-24-38-252-edit_com.android.chrome.jpg
    142.2 KB · Görüntüleme: 3
  • 213w4gy3tqteua.png
    213w4gy3tqteua.png
    82.4 KB · Görüntüleme: 3
  • images (3).jpeg
    images (3).jpeg
    70.5 KB · Görüntüleme: 4

Forum istatistikleri

Konular