Mach3 home limit

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Adh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Adh

Üye
Üstadlarım merhabalar. Mach3 e home limit sensörü bagladim sensörü görünce 10mm geri git diyorum geri gidiyor ama sonradan sürekli ileri gidiyor ayarlar konusunda yardımcı olacak bir üstad varmı?

Üstadlarım merhabalar. Mach3 e home limit sensörü bagladim sensörü görünce 10mm geri git diyorum geri gidiyor ama sonradan sürekli ileri gidiyor ayarlar konusunda yardımcı olacak bir üstad varmı?
limit ve home sensörlerini sisteme aynı pin üzerinden mi tanımlanmadın ?

Home sensör var sadece kontrol kartinda limit sensör bağlamadım. İstediğim sensörü görünce örneğini 25mm geri gelsin orada kalsin

Back of distance kullandığım mach3 versiyonunda yok hangi versiyonu önerirsiniz?

Back of distance kullandığım mach3 versiyonunda yok hangi versiyonu önerirsiniz?
Mach4 veya UCCNC geç üstat mach3 de o özellik yok diye bililyorum bana söyle aşağıda istediğim bilgileri bir bakayım ?

Mach3 sürüm numarasını söyle(örnek R3.043 gibi
Hangi CNC kontrol kartını kullanıyorsunuz? Parallel Port, UC100, ESS, vs vsvvsvs

Xhc cnc lan port kullaniyorum. Mach3 0.66 versiyonu yüklü. Mach4 lisans alacak suanlik maddi durumum yok

Xhc cnc lan port kullaniyorum. Mach3 0.66 versiyonu yüklü. Mach4 lisans alacak suanlik maddi durumum yok
o zaman manuel ekleyeceksin üstat

Mach3'te homing makrosuna (HomeAll.m1s veya RefCombination.m1s) şu kodu ekle aşağıdaki
G91 ; Göreceli (Relative) moda geç
G1 X-25 F500 ; 25mm yavaşça geri çek (X ekseni)
G90 ; Mutlak (Absolute) moda dön

Aşağıdaki adımları takip et ;
  1. Mach3 klasöründe C:\Mach3\Macros yolunu aç.
  2. HomeAll.m1s (veya kullandığınız homing makrosunu) Notepad++ ile düzenle.
  3. En sonuna yukarıdaki kodu ekle ve kaydet.
  4. Mach3'ü yeniden başlat.

haydi rastgele

Sub Main()
DoOEMButton(1002) ' Z Home

' M2 Home (Input #2) kontrolü (NPN sensör için)
While IsOEMLED(801) = 1 ' Aktif LOW ise 1→0 olana kadar bekle
Sleep 100
Wend

Sleep 500 ' Titreşim önleme

Code "G91 G0 Z20" ' 20mm Z+ yönünde
Code "G90"

DoOEMButton(200) ' DRO'yu güncelle
End Sub

Bu makroyu yapay zekaya yazdırdım bad karekter hatası veriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…