rexton
Üye
Merhaba Arkadaşlar
Elimde bir adet usb mach3 200khz kontrol kartı(15 giriş-7 çıkış var)
1 adet artımlı encoder var.
Bunları kullanarak kapalı çevrim yapmayı düşünüyorum. Yani step motorun tahrik etiği mile bağlı enkoder 'dan gelen palsları usb mach3 kartının girişlerine vererek
adımlarını kontrol ettirmek isityorum.
Piyasada gördüğüm kapalı çevrimli sistemler aslında tam kapalı değil sadece mach3 den gelen sinyali doğrulamak üzere çalışıyor. Ya akımı artır torku ayarlıyor veya
alarm verip sistemi duruduruyor, amam mach3 sinyal göndermeye devam ediyor. Aslında tam kapalı çevrim olması için mach3 ün encoder den gelenleri dikkate alıp ona
göre sinyali vermesi gerek.
Enkoder'e ait 6 adet çıkış var , A,A-,B,B-,Z,Z- bunlardan A,A-,B,B- uçlarını benim pals ve dir sinyallerine çevirmem gerekiyor. Bu işi NŞA da akıllı sürücüler yapıyor. Peki ben bu sinyalleri bir ara birimle çevirip mach3 e verirsem yukardaki anlattığım tam kapalı devre mantığı olur mu?
Tabi önce sizlere şu konuları danışmak isityorum
1-)mach3 ün kapalı çevrim özelliği varmıdır.?
2-)Eğer varsa elimdeki malzemeler ile kapalı çevrimi yapabilir miyim?
(bunlarla ilgili bazı ara birimler var )
Elimde bir adet usb mach3 200khz kontrol kartı(15 giriş-7 çıkış var)
1 adet artımlı encoder var.
Bunları kullanarak kapalı çevrim yapmayı düşünüyorum. Yani step motorun tahrik etiği mile bağlı enkoder 'dan gelen palsları usb mach3 kartının girişlerine vererek
adımlarını kontrol ettirmek isityorum.
Piyasada gördüğüm kapalı çevrimli sistemler aslında tam kapalı değil sadece mach3 den gelen sinyali doğrulamak üzere çalışıyor. Ya akımı artır torku ayarlıyor veya
alarm verip sistemi duruduruyor, amam mach3 sinyal göndermeye devam ediyor. Aslında tam kapalı çevrim olması için mach3 ün encoder den gelenleri dikkate alıp ona
göre sinyali vermesi gerek.
Enkoder'e ait 6 adet çıkış var , A,A-,B,B-,Z,Z- bunlardan A,A-,B,B- uçlarını benim pals ve dir sinyallerine çevirmem gerekiyor. Bu işi NŞA da akıllı sürücüler yapıyor. Peki ben bu sinyalleri bir ara birimle çevirip mach3 e verirsem yukardaki anlattığım tam kapalı devre mantığı olur mu?
Tabi önce sizlere şu konuları danışmak isityorum
1-)mach3 ün kapalı çevrim özelliği varmıdır.?
2-)Eğer varsa elimdeki malzemeler ile kapalı çevrimi yapabilir miyim?
(bunlarla ilgili bazı ara birimler var )