Motor Home/SoftLimits menüsünde;
Reversed : eksen hareketini tersine çevirmek için kullanılıyor,
SoftMax : Geçerli eksenin pozitif olarak maximum gidebileceği koordinat
SoftMin : Geçerli eksenin negatif olarak minimum gidebileceği koordinat
Slow Zone : Belirlediğimiz max. ve min. koordinatlara burada belirlediğimiz birim kadar yaklaşınca (koordinatı kaçırmamak için yada ani çarpma veya durma yapmamak için) yine kendi belirlediğimiz oranda hız düşümü yapar
Home Neg. : kullanadım tam olarak bilmiyorum...yanlış yönlendrmeyim.
Auto Zero : tahmin ettiğiniz gibi, otomatik sıfırlamaya izin verme yada vermeme...
Speed % : Slow Zone da belirttiğim birime gelince düşeceği hız değer olarak %desel giriliyor... Örnek: biz eğer Feedrate i yani F100mm./sn. belirtmişsek normal hızda ilerlemeyi, buraya %10 girdiğimizde F10mm./sn. yeye düşer....
Birim girdisini ilke önce üst menülerdeki config menüsünün altında SELECT NATIVE UNITS menüsünden mm yada inc cinsinden belirtmeliyiz....
Mehmet Bey' e ilave olarak
HomeNeg : Home gidiş yönünü değiştirmek içindir. Örnek olarak, mevcutta home yaptığınızda x ekseni için eksen sola gidiyorsa sağa gitmesi yada y ekseni için ileri gidiyorsa geri gitmesi için tada z ekseni için aşağı iniyorsa yukarı çıkması içindir.
Mehbet bey szin direktifleriniz doğrultusunda makinam sonunda çalıştı fakat çizimleri yanlış yapıyor sizin dediğiniz settting sekmesi altındaki calbre tuşunu basıyorum sonra x eksenini seçiyorum bana x ekseni ne kadar uzağa hareket etti diye soruyor fakat hiç bir harekt yok acaba bir yerde ayar eksikliğimi var bahsettiğiniz otomatik ayar kısmını bir türlü kullanamadım.
Birde system hotkeys ayarlarını yaptım fakat klavyeden yönlendiremiyorum systtem hotkeys hakkında biraz bilgi verirmisiniz?Şimdiiden çok teşelkküler bilginize sağlı..
Önce X ekseninin durduğu yeri işaretleyin. Calibre tuşuna basıp X eksenini seçtiğinizde ne kadar gitmesini istiyorsunuz der. Mesela 10 yazacaksınız, sonra Program Run sekmesine bakarsanız X ekseni mevcut ayarlarıyla 10 birime gidecektir. 10 birime geldikten sonra bir
Ekran daha çıkacak karşınıza burada da gerçekte ne kadar gittiğini soracak. İlk işaretlediğiniz yerle son durduğu yer arasını ölçeceksiniz. Diyelim ki 15 cm gitmiş. Buna göre program x ekseni steps per unit ayarınızı değiştirecektir.
Örnek olarak ortalama ayarlar şöyledir.
Miliniz 5 hatveli ve sürücünüz 1/8 çözünürlükte ise, steps per units = 160
" " " " " 1/16 " " " " " = 320
" " " " " 1/32 " " " " " = 640
Miliniz 10 hatveli ve sürücünüz 1/8 çözünürlükte ise, steps per units = 80
" " " " " 1/16 " " " " " = 160
" " " " " 1/32 " " " " " = 320
System Hoykeys Ayarları ise;
ÖRNEK OLARAK
X+ = 39 SAĞ OK TUŞU
X- = 37 SOL OK
Y+ = 38 ÜST OK
Y- = 40 ALT OK
Z+ = 33 PAGE UP
Z- = 34 PAGE DOWN
OLARAK AYARLADIYSANIZ VE MOTOR BAĞLANTILARINIZDA HERHANGİ BİR SORUN YOKSA HAREKET ETMELİ. FAKAT BİLGİSAYARINIZ DÜŞÜK KONFİGRASYONDAYSA TUŞLARA ÇOK GEÇ TEPKİ VEREBİLİR. BUNUN İÇİN ÖNCELİKLE DİAGNOSTİC MENÜSÜNDEN PULSE FREQUENCE DEĞERİNE BAKINIZ. EN AZ 25.000 VE ÜZERİNDE OLMASI LAZIM...