İstnbul beylikdüzü avcılar tarafında ikamet eden mach3 setup ayarlarından anlayan arkadaş varmı?
Bugün motorlar biraz döndü fakat çok yavaş dönyüyorlar sanırım step per setupını yanlış yaptım
Mehmet bey bu çalışma alanı ölçülerini nereden belirliyoruz. z ekseni yukarıdaki tabla ile aşşağıdaki tablaya çarpıyor
mehmet bey çok teşekkür ediyorum acaba motor hızlarını nereden ayarlayabilirz?
Mach3 üst menülerden Config menüsünden Homing/limits menüsüne geçiyoruz orada alt ve üst değerleri gerekli eksenlerin karşınsa girince sınırlamış oluruz çalışma alanını, ayrıca; eğer step motorlara uygun değerleri yazamıyorsanız otomatik olarak kalibre edebilirsiniz bunun için Settings sekmesinde acil stop düğmesinin üzerinde axis calibration diye bir yer var oraya tıklarsanız hangi ekseni kalibre etmek istiyorsanız kalibre edebilirsiniz...
yok onu demek istemedim makina mesala 1 dakikada a harfi kesiyorsa 30 saniyeden kesmesi için genel bir hızlandırma mümünmüdür ?
mehmet bu homing moneusunu biraz daha detaylı anlatırımısnız soft min max felan var bunlar nedir buraya değiri mm cinsinden mi girmeylim?