Merhaba arkadaşlar, abiler =)
Bir yazılımcı olarak ben diyorum ki, Mach3ü çirkin, karışık, bazı yerlerde mantık dışı, bazı yerlerde amatörler için gereksiz yere zor, ileri seviye işlerle uğraşanlar için fazla basit ve angarya bulmaktayım.
Piyasada ücretli ücretsiz birçok alternatif olduğunu biliyorum, o yazılımlarını henüz denememiş olsamda her birinin beni rahatsız eden bir dezavantajını görebiliyorum.
Sorum da şu, sizce açık kaynak bir yerli proje geliştirsek, bu ücretsiz bir şekilde kullanılabilse, artı ve eksilerini beraber değerlendirip yazılımı bu şekilde geliştirsek nasıl olur?. Doğru mu olur, yanlış mı olur?
Benim elimdeki imkanlar şu şekilde:
1- 1 Adet CNC Drill (Pcb için), 1 Adet CNC Router, 2 Adet CNC Plazma (Birinde Spindle da var Saca Delik Delme için)
2- 10 yılı aşkın naçizane yazılım deneyimi (Assembly, C, C++, C#, PHP, PIC/ATMEL, PIC32, Arduino, Chipkit, VHDL/FPGA, Solidworks, Autocad)
3- Yapmayı düşündüğümüz bu yazılıma iştirak edecek şekilde gerekli
Elektronik devreyi çizip bastırabilme ve geliştirebilme imkanı.
Kafamdaki yol haritası şu şekilde, temel ve basit bir cam(?) programı hazırlayıp bunu açık kaynak kodlu olarak dağıtıp, bununla beraber çalışacak kontrol kartını üretip sadece maliyet fiyatına satmak (ya da devreyi de açık kaynak yapıp, yapmak isteyenlerin yapmasını sağlamak).
Daha önceleri bu cnc makinaları çalıştırmak üzere yapmış olduğum amatör cam programları ve amatör kontrol kartları olduğu için, daha iyisini beraber