Mach3'e Alternatif CAM Programı Yapmak

Başarılar dilerim. Hangi dille yazıyorsun?

Resimdeki arayüz, c# html css ve javascript ile yazılıyor.


Vaay süpermiş, benim yapmak istediğim bir çok şeyi yapmışlar Daha önce benzer bir projeye denk gelmiştim ama bunlar daha iyi gözüküyor. Bu arada sizin üzerinde çalıştığınız cortex m3le çalışan projenin firmwarein kodları açık kaynak mı, kodlara göz atmak isterim.

Ben de şuan denemeleri üzerinde pic32 bulunan bir chipkit max32 boardla yapıyorum, firmwarede ona göre gelişiyor ama nihayetinde bütün arduino tabanlı kartlarda çalışabileceği düşünüyorum yavaş da olsa.

Arduissimo diye bir fpga projesi vardı kickstarterda, arduino tabanlı kullanımı kolay bir fpga board, keşke iptal olmasaydı işler çok daha kolay olurdu paralellik açısından.

Bu arada, sadece arayüzden ibaret olan yukardaki resimdeki çalışmanın kaynak dosyaları burada
https://github.com/panalgin/turcam
 


3D yazıcılarda kullanılan, gcode üreten açık kaynak kodlu Slic3r'de "configuration wizard" da Mach3/LinuxCNC seçeneği de var.

  • Yazılım geliştirirken faydası olabilir mi?
  • CNC lerde, açık kaynak kodlu olmasınıda göz önüne alarak, kullanabilir miyiz?
 
Son düzenleme:

Arkadaşlar merhaba, pek forumlara katılan biri olmamakla birlikte zaman zaman ilgilendiğim konularda katılımda bulunuyorum. Arkadaşımızın yazdıkları, yüzde doksan oranında benim yıllardır kafamı kurcalayan, yapmak istediğim bir şey. Bu doğrultuda yaklaşık iki buçuk yıldır uğraşıyorum. Bir cnc projem vardı, mekaniğini yaptıktan sonra elektronik kısmına geçtim ve maddi durumlar yüzünden ara vermiştim. Şu sıralar projeyi tekrar ele aldım fakat bu sefer de zaman sıkıntısından dolayı kartları hazır aldım.
Şimdi kartlar ve sürücüler elimde cam programlarını ve mach3'e alternatif var mı diye araştırırken burayı gördüm. Konuya yazan arkadaşlarımızdan da gördüğüm üzere mekanikçisi testçisi elektronikçi vs siyle epey istekli arkadaşlar mevcut. Güzel bir ekip kurarak yarı ticari yarı manevi bir çalışma yapmak gerekir düye düşünüyorum
 

Merhaba benim bu konudaki çalışmalarım açık kaynak bir şekilde yavaş da olsa devam ediyor. Yakında kullanılabilir versiyon çıkaracağım inşallah. Breakout boardu ve firmwarei de paylaşacağım.
 
Merhaba benim bu konudaki çalışmalarım açık kaynak bir şekilde yavaş da olsa devam ediyor. Yakında kullanılabilir versiyon çıkaracağım inşallah. Breakout boardu ve firmwarei de paylaşacağım.
Peki, yazılımınız hakkında bilgi verirseniz kartı sizin yazılıma göre tasarlarız =)
 
yazılımda durum ne dir?

Merhaba, yazılımda son durum şu;

USB veya seri haberleşme üzerinden kontrol kartına bağlanabiliyor ve kontrol kartına çok basit g codelarını gönderebiliyor. Dolasıyla makinayı ileri geri sağa sola gibi yönlerde hareket ettirebiliyor.

Son zamanlarda yazılım üzerinde pek yoğun çalışamadık, yapmaya çalıştığımız makinanın bazı tasarım ihtiyaçları olduğu için. Ama önümüzdeki haftalarda yoğun bi tempoyla yazılıma devam edeceğiz.
 
Merakla beklemedeğiz!İnşaallah yakın zamanda CNC lerde kullanılacak bir yazılımımız olur!Ve bizde bu yazılımı makinelerde kullanabiliriz!
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…