Mach3'e Alternatif CAM Programı Yapmak

Merakla beklemedeğiz!İnşaallah yakın zamanda CNC lerde kullanılacak bir yazılımımız olur!Ve bizde bu yazılımı makinelerde kullanabiliriz!


Bizim de isteğimiz bu yönde. Hatta programın şöyle bir özelliği var. Diyelim ki 1-2 sayfa önce paylaşmış olduğum program arayüzünü kullanmak istemiyorsunuz. Tamamen kendi zevkinize ait, veya kurumsal bir firma iseniz, logosu ve anahatlarıyla tamamen %100 size ait bir tasarımı programa giydirip sanki kendi yazılımınızmış gibi müşterilerinize sunabileceksiniz. Bunu yapabilmeniz için gereken şeylerse çok basit, photoshop bilgisi + html + css/js.

Api desteğinden henüz bahsetmiyorum bile.
 
Hocam cahilliğime verin iki spindle bir cihaz mi bu. Nasil bir tasarim. Yeşil motor altındaki daire nedir.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir tarafı spindle bir tarafı plazma hocam. Spindle kalın saçlara 26 çapına kadar hassas delik delmek için, plazma konik yapıyor biliyorsunuz.

Yeşil spindleın altındaki daire ise delincek olan parça malzeme hareket etmesin diye baskı uygulamak için, pnömatik pistonlar sayesinde.
 
Takip
 
Arkadaşlar bunlarda makinanın gerçekte son hali ve yazılımın şuanki aşaması, dokunmatik ekranla kullanılabilir durumda çalışıyor.

Bu arada resim çekince farkettim makinaya en azından bi antipas atsak hiç fena olmayacak =)
 
Şuan aslında yazılım github üzerinden indirilebilir durumda, ancak işin daha çok başında olduğumuz için bunu önermiyorum.

Arkadaşlar bu açık kaynak bir proje, yani bittiğinde hepiniz özgürce kullanabileceksiniz. Bu yazılım ile plazma ve routerınızı çalıştırabileceksiniz. Standart G kodlarını destekleyecek, ara CAM yazılımlarının ürettiği çıktılarla olabildiğince uyumlu çalışacak.

Ancak en önemlisi, yerli ve bize ait olacak. Şuan enterpolasyon aşamasındayız, yani düz çizgiler, dairesel hareketler yaptırmak üzere yazılımı devam ettiriyorum. Bu işlemler bittikten sonra yavaş yavaş şekillenmeye başlayacak.

Bu süreç yaklaşık 2-3 aylık bir süreç, en azından bir parçayı işleyen bir halini size gösterebilmem adına.
1,5 senedir üzerinde çalışmaktayız mekanik yazılım ve elektronik olarak. İşlerin bu kadar yavaş ilerlemesinin bir sebebide bazen maddi hesaplamaların çarşıdaki hesaba uymamasından kaynaklanıyor.

Ama elinde sonunda bitecek! :D

Tekirdağ daymışsın nasip belki bir gün yolum düşer:)

Her zaman beklerim =)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,076
Mesajlar
923,054
Kullanıcılar
451,366
Son üye
iremklllll

Yeni konular

Geri
Üst