Mach3'te motor kalibrasyonu

Makinanı z çalışma aralığı dediğim gibi 5-6 cm ancak +21000 ler gözüküyor devam ediyor
 
Kusura dışarı çıktım bakmayın, su anda kabloları bağlı değil yok yani.
 
Ref. All Home yapamazsın o zaman. Önce home switchleri bağla sonra gerisine bakarız.
 
Sayın ramerturk, switch lerin durumu bu şekilde bunlar home veya limit midir acaba? Ve bu şekle göre makinanın başlangıç ( sıfır) neresi olmalı?
 

Ekli dosyalar

  • 20150707_131136.jpg
    823.7 KB · Görüntüleme: 47
Sayın ramerturk, switch lerin durumu bu şekilde bunlar home veya limit midir acaba? Ve bu şekle göre makinanın başlangıç ( sıfır) neresi olmalı?

Onlar Home switch olmalı. Makinanın sıfırını sen kendin ayarlayabilirsin. İster switchlerin olduğu yerler sıfır olur istersen tam tersi. Bu senin makinanın sıfırını nasıl kullanmak istediğinle alakalı.
 
Nasıl ayar yapmalıyım acaba, makinayı açınca hep aynı noktadan başlayacak şekilde.
 
Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve yaklaşık 6 aydır forumu sürekli okuyorum genel anlamda cevabı olan konuları tekrar açmamaya araştırmaya özen gösteriyorum... Öncelikle burası çok geniş bir platform ve hemen hemen ilgili konularda googledan fazla kaynak var diyebilirim. Emeği geçen siteyi hazırlayan arkadaşlara ve bilgi ve birikimlerini paylaşıp dahada zenginlestiren sizlere şahsım adına çok teşekkür ederim..

Şimdi kendi sorunumu bahsetmek istiyorum izninizle ,
1)makine koordinatları ile ilgili sorunu bende yaşıyorum ve bir türlü bunu ayarlayamadım daha doğrusu ne soft Limit nede makine kordinatlarim tutmuyor
2) eksen bağlantılarıni internet üzerinden araştırma ile yaptım ki oda yanlış sanırım sizden ricam bana eksenlerin doğru isimlerini ve örnek olarak Cnc router karşımda iken sağ sol ekseni nedir ne tarafa doğru giderse + yada eksi olur gibi eksen açıklamasını anlatırsınız benim gibi az biraz bi konularda cahil arkadaşınızı mutlu edersiniz .
Hepinize çok teşekkür ederim sağlıcakla kalınız efendim.
 
Kolaydan eksenleri yazayım.

Makine karşınızdayken soldan sağa olan X eksenidir. Sola doğru azalır, sağa doğru artar.

Önden arkaya giden eksen Y'dir. Öne geldikçe (size doğru yaklaştıkça) azalır, geriye gittikçe artar.

Z eksenini biliyorsunuzdur herhalde. Z ekseninde kafa aşağıya inerse değer eksilir, yukarıya çıktıkça artar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…