Magnet motor

Musakilic

Üye
Katılım
16 Ara 2007
Mesajlar
124
Puanları
1
Yaş
40
Merhabalar elimde 220 v calısan bir motor var bunu magnet olarak kullanmak istiyorum 220 ile calısırken elle cevirme ile fazla guç uretmiyor matkapla denedim 3 v uretim yapiyor sargı sımı farklı olacak yada her motor elektirik uretmiyor mu
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Maalesef her motor elektrik üretmez. Sabit mıknatıslı doğru akım motorları elektrik üretir ama onlarda etiket üzerinde yazan yüksek devirde üretirler. Elinizdeki motoru modifiye ederek güzel bir alternatör yapabilirsiniz. Aşağıdaki sayfayı okumanızı öneririm.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/rüzgar-türbini-için-alternatör-yapımı.85796/
ImageUploadedByKontrolKalemi.Com Mobil1421784289.140201.jpg
ImageUploadedByKontrolKalemi.Com Mobil1421784310.170917.jpg
ImageUploadedByKontrolKalemi.Com Mobil1421784327.920249.jpg



Ustadım bu motoru kullanmak istiyorum nasıl bir modifiye yapabilirim
 
Bu motordan elde etmek istediğin güç nedir ? Bununla ne çalıştırmayı düşünüyorsun?

Bu motoru modifiye etsen bile çok büyük bir güç elde edemezsin. Eski bisikletlerde kullanılan gece lamba çalıştırmak için kullanılan dinamolar kadar bişey biraz daha fazla elektrik üretebilir ama fazlasını ummayın.
 
Bu tip motor değil de asenkron motor denilen kapalı tip motorla olur. Güzel de verim alınır.
 
Bu motordan elde etmek istediğin güç nedir ? Bununla ne çalıştırmayı düşünüyorsun?

Bu motoru modifiye etsen bile çok büyük bir güç elde edemezsin. Eski bisikletlerde kullanılan gece lamba çalıştırmak için kullanılan dinamolar kadar bişey biraz daha fazla elektrik üretebilir ama fazlasını ummayın.
Max 10 amper verim almak istiyorum sargısını nasıl yapmalıyım ve modifiye hakkında bilgi verirseniz sevinirim
 
Bu tip motor değil de asenkron motor denilen kapalı tip motorla olur. Güzel de verim alınır.
Ustad yardımcı olursanız sevinirim guneş enerjisine destek olması acısından max 10 ile 15 amper olsun yeterli boyle bir dc motor ne onerebilirsiniz
 
Boyle bir motor işimi görürmü 400w 30000 rpm
image.jpg
 
da
Boyle bir motor işimi görürmü 400w 30000 rpmEkli dosyayı görüntüle 21547

Merhaba.Üzerinde yazan tam RPM değerinde dönerse belki 400 watt.'ı tam verebilir.Kırmızı ve siyah kablolara ve dış görünüşüne (Alttaki fırça-kollektör havalandırma yarığına göre) bu fırçalı br dc motordur.Uzun süreli kullanımlarda veya elektrik eldesinde jeneratör olarak düşünüldüğünde ya asenkron motor,ya da fırçasız dc motor modifiyesi mutlaka da düşünülmelidir.

En üstte resimlerini verdiğiniz ise üniversal (seri) bir motordur.Nette bununla ilgili modifiyeler yer almaktadır,ancak seri stator sarımlarından örneğin 220 watt.lık bir motorsa 220 vac'de max. 1 amper gireceğinden ve modifiye yaparken de fırça-kollektör sistemini devre dışı bırakıp rotora mıknatıslar yerleştirip döndürdüğünüzde (1 amper için bile en az 3000 d/dak'de dönmesi gerekecektir) 1 amperi yüksek devirlerde ve 2 adet seri bağlı olan bu stator sarımlarından (Rotor sarımı olmadığından,iptal edildiğinden) 220 volt değerinden çok daha düşük voltajları alırsınız,eğer amaç 220 volt eldesi ise hiç uygun değildir,çünkü bu motor da son fırçalı dc motor gibi ancak çok yüksek RPM'lerde (3000 ve üstünde) dönerek 1 amperi ve belki sadece de 80-90 voltu üretebilir.

Sn.ŞEF'imizin tavsiye ettiği asenkron motor modifiyesi ise en uygunudur,hem volt,hem de amperi uygun şekilde daha düşük RPM'lerde özel sarımlar uygulayarak elde etmek daha kolaydır ve diğer motor türlerinden çok daha verimlidir.Çünkü motor olarak çalışma sarımından jeneratör (Üreteç) olarak çalıştırmada ayni performansı,yüksek elektrik verimini de tam olarak alamazsınız,sn.ŞEF'imizin sarım yapısını uyguladığı paylaşımlardaki örneklerindeki gibi bir sarım tekniğini asenkron motora uygulamanız da gereklidir.Ancak bu şekliyle rüzgar türbinlerinde başarıyla da kullanılabilecektir.Kolay gelsin.
 
Ustadım resım paylasırmısınız benim bulduklarım buyuk motorlar
 

Forum istatistikleri

Konular
129,544
Mesajlar
927,790
Kullanıcılar
452,157
Son üye
omeryazak

Yeni konular

Geri
Üst