Makina konstrüksyonu üzerine

Rohs

Üye
Katılım
28 Kas 2016
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
48
Merhaba. Yeni yeni cnc router üzerine hobi amaçlı çalısmalar yapmaya başladım. Forumda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim, bana çok şey ögrettiniz.
Konstrüksiyon olayı başlangıç noktam oldum. Rijit bir konstrüksüyon elde etmek için genelde sigma profil kullanılması tavsiye ediliyor.

Benimde ilk problemim burada başladı. Yeni başlayacağım makinemde kullanmayı düşündügüm 40 40 sigma profil neredesyse içi dolu aluminium plakayla aynı fiyatta. Bu noktada sigma profil yerine dolu plakayı tercih etmek rijitlik bağlamında beni ileri taşımaz mı?
Diğer bir husuta bir plakanın yüksekliğine açmayı düşündüğüm delikler. Örneğin 1000mm 1000mm 30mm bir plakada plakanın kalınlığına yani 30 mm lik yüzeye hassas bağlantı delikleri açmak için nasıl bir sistem kullanmalıyım?
 
Önceklikle dolu malzemeler dışarıdan rijit gibi ffidursalarda yamuk ayrıca yüke bağlı olarak zamanla yamulmaktalar..ama sigmalarin yan kesitleri uzun süreli mukavençmet sağlamaktalar.. Sigmayı 40 40 değilde 60 60 veya 40 60....gibi tut

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Sigmalar burulmaya egilimli oluyor. Ama dikey yukleri iyi karsiliyorlar.
 
Az çok ne yapmam gerektiği hakkında planım var, vakit harcama diyorsun ama beni en çok korkutan şasi montajı. Biraz video izledim sigma bağlantı üzerine adam utanmadan plastik bağlantı attı cnc şasine. Ben daha t somunlardan faydalanmak istiyorum bakalım bi kaç birsey karalarsam atarım buraya.

Iş planı açısından elektrik kısım bana daha kolay geliyor. Tavsiyelerinizden de faydalanmak isterim.

Ooo bide atc işi var gözüm yerse o işede girecem. :D @rocco216
 

Forum istatistikleri

Konular
129,090
Mesajlar
923,153
Kullanıcılar
451,394
Son üye
ENESCAMUZCU

Yeni konular

Geri
Üst